Now Reading:
Članovi HDZ-a Krapinsko-zagorske županije povodom Svih svetih položili vijenac i zapalili svijeće za dr. Franju Tuđmana
Full Article 1 minutes read

Članovi HDZ-a Krapinsko-zagorske županije povodom Svih svetih položili vijenac i zapalili svijeće za dr. Franju Tuđmana

Povodom blagdana Svih svetih, delegacija HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, predvođena predsjednikom i saborskim zastupnikom Zoranom Gregurovićem, položila je vijenac i zapalila svijeće ispred rodne kuće prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

Članovi HDZ-a već se tradicionalni okupljaju u Velikom Trgovišću povodom Svih svetih kako bi se prisjetili prvog hrvatskog predsjednika i njegovog doprinosa stvaranju samostalne Republike Hrvatske, istaknuo je to predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Gregurović.

– Došli smo se prisjetiti jednog od najvećih sinova Zagorja, utemeljitelja moderne hrvatske države. To je čovjek koji je dao svoj značajan obol i poveo hrvatski narod, hrvatske branitelje u ostvarivanju višestoljetne želje, a to je želja za samostalnom domovinom, za samostalnom Hrvatskom – poručio je Gregurović.

Ujedno je istaknuo kako se značaj svega onoga što je dr. Franjo Tuđman učinio za Hrvatsku prepoznaje sve više kako vrijeme prolazi.

Polaganju vijenca i paljenju svijeća prisustvovali su brojni članovi Županijskog odbora, kao i ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina te predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Veliko Trgovišće, Lidija Pulek.

sjever.hr

02.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.