Now Reading:
Delegacija Marakeša Stigla u Varaždin – Bosilj: Izrazili su veliku želju za nastavkom suradnje s nama
Full Article 2 minutes read

Delegacija Marakeša Stigla u Varaždin – Bosilj: Izrazili su veliku želju za nastavkom suradnje s nama

S namjerom suradnje dvaju gradova, u Varaždin je u četvrtak stiglo izaslanstvo grada Marakeša iz Kraljevine Maroko predvođeno Mohamedom El Idrissijem, prvim potpredsjednikom Marakeša, odnosno prvim zamjenikom gradonačelnice, a u palači Patačić ugostio ih varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj sa suradnicima.

Bosilj je istaknuo kako je Gradu Varaždinu čast što je naša veleposlanica u Kraljevini Maroko spojila dva grada.

-Grad Marakeš je izrazio jaku veliku želju za suradnjom s Gradom Varaždinom. On je turistička prijestolnica ne samo Maroka, nego i cijele Afrike, grad pod zaštitom UNESCO-a. Početak te suradnje datira još iz razdoblja kada je naša varaždinska tvrtka Solvis ispostavila četiri solarna drva koja se nalaze na značajnim lokacijama u Marakešu – rekao je Bosilj.

Napomenuo je da je delegacija Marakeša u Varaždin stigla u najjačem sastavu, s mnogo važnih ljudi iz pojedinih sektora.

-U Varaždinu će boraviti tri dana i imat će sastanke s gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, na sastanku u Gospodarskoj komori, bit će i na Sveučilištu Sjever jer postoji veliki interes za međusobne projekte s razmjenom studenata. Imat će razgovor s tvrtkom Solvis, Vindijom i imat će zanimljiv program. Doista vjerujem da ćemo postati prijateljski gradovi – zaključio je Bosilj.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim memorandumom o suradnji s Gradom Varaždinom, El Idrissi je kazao da je Marakeš grad u kojem živi milijun stanovnika, a 80 posto njih bavi se turizmom.

-Ovaj sporazum smo potpisali u prisustvu partnera Grada Marakeša: Udruženja obrtnika, Gospodarske i Industrijske komore, sveučilišta i predstavnika civilnog društva. Ovo je prvi korak u uspostavljanju suradnje između dvaju gradova i bilo bi nam drago da ovaj prvi ne bude i posljednji korak – rekao je Idrissi.

a.kučić/sjever.hr
02.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.