Now Reading:
Pijani vozač autom bježao policiji i odbio alkotestiranje, priveden je uz primjenu sredstava prisile
Full Article 2 minutes read

Pijani vozač autom bježao policiji i odbio alkotestiranje, priveden je uz primjenu sredstava prisile

U srijedu, 1. studenoga, u 19 sati i 59 minuta zaprimljena je dojava građana da se u parkiranom osobnom automobilu u Čakovcu, u Ulici Dragutina Domjanića, nalazi osoba koja ne pokazuje znakove života, priopćila je PU međimurska.

Odmah po dojavi policijski službenici izašli su na mjesto događaja te nisu pronašli vozilo i osobu, dok su iz razgovora s građanima prikupili korisne identifikacijske podatke o osobnom automobilu. Ujedno, prema navodima građana vozač se probudio te s vozilom krenuo u smjeru Pribislavca.
 
Petnaestak minuta kasnije u Orehovici, u Čakovečkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su spomenuti automobil. Pokušali su zaustaviti vozilo, ali se vozač oglušio na njihove naredbe te se nastavio kretati u smjeru Omladinske ulice. U spomenutoj ulici vozač je zaustavio vozilo, a potom je uz primjenu sredstava prisile priveden u Policijsku postaju Čakovec. Nakon privođenja, vidno alkoholizirani vozač je uhićen te se tijekom kriminalističkog istraživanja odbio podvrgnuti alkotestiranju.
 
Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 58-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.
 
– Zahvaljujemo građanima na suradnji koja je rezultirala uhićenjem počinitelja teških prometnih prekršaja te je samim time spriječena potencijalna opasanost izazivanja prometne nesreće s najtežim posljedicama – poručuju iz PU međimurske.

foto: ilustracija
sjever.hr
02.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.