Now Reading:
Bosilj poručio: Dosta je kleveta i laži! Neka HDZ vrati sport varaždinskim sportašima ili će Grad promijeniti razinu financiranja sporta kroz Zajednicu sportskih udruga
Full Article 3 minutes read

Bosilj poručio: Dosta je kleveta i laži! Neka HDZ vrati sport varaždinskim sportašima ili će Grad promijeniti razinu financiranja sporta kroz Zajednicu sportskih udruga

U nastavku u cijelosti prenosimo priopćenje koje je medijima poslao gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj:

Cmizdrenje i klevetanje HDZ-ovca Rožmarića kojem je nevrijeme oštetilo balon 2 u Graberju, kojeg koristi preko Zajednice sportskih udruga grada Varaždina (ZSUGVŽ) i za što okrivljuje gradonačelnika zaslužuje osvrt u kojem ću u potpunosti razobličiti njihove laži i podmetanja:

baloni Graberje su sagrađeni prije 30-ak godina i nakon toga ni jedna vlast, ni jedan gradonačelnik nisu uložili niti lipu/cent u njihovu obnovu do ove gradske uprave kojoj sam na čelu.

HDZ je po već pročitanoj matrici okupirao sport u cijeloj Hrvatskoj, a isto učinio i u Varaždinu, te je Zajednica sportskih udruga postala svojevrsna ispostava (da ne velim „prčija“) HDZ-a.

Predsjednik ZSUGVŽ, propali HDZ-ov kandidat za gradonačelnika grada Varaždina Alen Runac (poznat i po tome što je zlorabio gradsku sportsku infrastrukturu za svoju kampanju), bio je i gradski vijećnik koji je glasao protiv proračuna grada u studenom 2022. Da pojednostavim: Runac je glasao protiv sredstva za obnovu balona 2, svojom je ručicom srušio proračun, izazvao prijevremene izbore i spriječio da početkom 2023. krene obnova balona 2 za koje su bila osigurana sredstva u proračunu. Metaforički bi mogli reći da je u stvari Runac srušio proračun, a time i balon.

Nakon što su HDZ i njihov libling i županijski koalicijski partner potučeni do nogu na prijevremenim izborima u travnju ove godine, izglasan je proračun i u svibnju su ZSUGVŽ doznačena sredstva za obnovu balona 2. Ali, opet stara i poznata matrica u režiji HDZ-a: 40.000 Eura im nije bilo dovoljno već su „dečki“ odabrali ponudu koja je 9000 Eura skuplja od proračunske stavke. Gradsko vijeće im rebalansom u rujnu odobrava i to povećanje i doznačuje im i ta dodatna sredstva (podsjećam po prvi put u trideset godina od izgradnje balona). ZSUGVZ konačno sklapa ugovor o izvođenju radova, ali je nevrijeme preduhitrilo radove.
HDZ-ovac neće reći da je za ovu veliku štetu kriv njegova draga HDZ-ova klika koja vlada Zajednicom, već će za njihovo opstruiranje i nered podmetnuti kukavičje jaje u dvorište gradonačelnika. E, pa neće moći.

Da zaključim ovu ružnu epizodu u režiji HDZ-ovaca: Grad će obnoviti balon 2, ali i pretresti politiku financiranja ZSUGVZ za slijedeću godinu. A glavni će nam moto biti: politika van iz sporta – vraćamo sport sportašima.

dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina

sjever.hr
02.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.