Now Reading:
Povodom Svih svetih u Krapini položeni vijenci za sve poginule u Domovinskom ratu: „Krapinsko-zagorska županija nije bila ugrožena u ratu, ali su naši branitelji dali nemjerljiv doprinos gdje god je trebalo“
Full Article 2 minutes read

Povodom Svih svetih u Krapini položeni vijenci za sve poginule u Domovinskom ratu: „Krapinsko-zagorska županija nije bila ugrožena u ratu, ali su naši branitelji dali nemjerljiv doprinos gdje god je trebalo“

U sklopu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u utorak je u Perivoju Janka Draškovića u Krapini održana središnja svečanost polaganja cvijeća i paljenja svijeća kod spomen-obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Vijence su položili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, ratni zapovjednik 103. brigade Žarko Miholić, branitelji, braniteljske udruge te mnogi drugi. 

Ratni zapovjednik 103. brigade u operaciji „Oluja” i savjetnik župana za branitelje Žarko Miholić rekao je kako se ovo obilježava kako bi podsjetili sve one koji ne znaju ili one koji su zaboravili da je Hrvatska sloboda plaćena krvlju mladih ljudi, da je plaćena stradavanjem civila, djece i da je sloboda koju imamo nešto što dugujemo njima.

-Oni su Hrvatska i njima u čast svake godine obilježavamo dan Svih svetih i dajemo počast svim poginulim i stradalim tijekom Domovinskog rata – istaknuo je Miholić i dodao kako je u Domovinskom ratu sudjelovalo preko 11 tisuća zagorskih branitelja koji su prošli kroz gardijske brigade, kroz pričuvne brigade i kroz 103 brigadu – našu najveću postrojbu na razini Krapinsko-zagorske županije.

-Krapinsko-zagorska županija nije bila ugrožena u ratu, ali su naši branitelji dali nemjerljiv doprinos gdje god je to trebalo – zaključio je Miholić.

Župan Željko Kolar kazao je kako ova kiša kao da ima svoju simboliku.

-Svaki trenutak, svaki blagdan, svako obilježavanje koje je vezano za Domovinski rat, za novije datume hrvatske povijesti, pa tako i dan Svih svetih koristimo priliku da se zahvalimo svima onima koji su dali najviše što su mogli za stvaranje nezavisne, slobodne Republike Hrvatske, a to su naši branitelji. Naše misli su posvećene njima, njihovim obiteljima, poginulim civilima u Domovinskom ratu, s jednom velikom željom da se to ne ponovi! – napomenuo je Kolar.

Koliko je mir krhak, vidi se i agresijom Rusije na Ukrajine, kao i s ovim sukobom u Gazi, nadovezao se župan i dodao kako je njegova velika želja da mlade generacije ne moraju prolaziti ono što smo mi prolazili 90-ih godina jer nijedan narod, nijedna generacija ne bi trebala davati tako ogromnu žrtvu prije svega u ljudima, kao što je dala Hrvatska za svoju slobodu.

i.belošević/sjever.hr 31.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.