Now Reading:
Dvije carinske službenice tražile mito za neprijavljenu robu! Uskok podigao optužnice
Full Article 2 minutes read

Dvije carinske službenice tražile mito za neprijavljenu robu! Uskok podigao optužnice

granica

Podignuta je optužnica protiv dvije carinice koje su ljetos pokušale od stranog državljanina uzeti mito kako bi izbjegao carinski prekršaj.

Uskok je izvijestio da se carinice starosti 59 i 43 godina, 11. kolovoza, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, tereti za primanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti prilikom granične carinske kontrole pregledom prtljage stranca koji je automobilom ulazio iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, prenosi N1 Hrvatska.

Carinice su naime pronašle neprijavljenu robu koja podliježe carinskom nadzoru, nakon čega su mu predočile da je počinio prekršaj za koji će kazna iznositi najmanje 10.000 kuna i da će postupak trajati najmanje tri sata, kao i da će biti evidentiran kod policije te da može izbjeći prekršaj, a on neka predloži kako. Kada im je rekao da kod sebe ima 1.500 švedskih kruna, carinice su ga uputile na bankomat u Slavonskom Šamcu te da tamo podigne novac u kunama i da im donese onoliko novca koliko on procijeni da je primjereno.

Međutim, iako je strani državljanin otišao u pravcu Slavonskog Šamca, vratio se do graničnog prijelaza bez da je podigao novac navodeći pritom da mu je kartica zaključana za inozemne transakcije. Nadalje, carinice nisu evidentirale počinjeni carinski prekršaj niti su poduzele daljnje radnje radi sankcioniranja počinitelja prekršaja, već su mu naložile da robu vrati u Bosnu i Hercegovinu, što je on i učinio.

sjever.hr/n1info.hr
foto: ilustracija
23.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.