Now Reading:
VARAŽDINSKI HNS: “Ako je cilj da građanima rastu plaće, zašto gradonačelnik i njegova ekipa pokušavaju učiniti suprotno?”
Full Article 3 minutes read

VARAŽDINSKI HNS: “Ako je cilj da građanima rastu plaće, zašto gradonačelnik i njegova ekipa pokušavaju učiniti suprotno?”

Gradska organizacija HNS-a Grada Varaždina oglasila se vezano uz uvođenje poreza na dohodak po stopi od 22 posto i povećanje vrijednosti boda komunalne naknade, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Podružnica Varaždin Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata duboko žali zbog najnovijih prijedloga koje je donijela gradska vlast Grada Varaždina. Nažalost, nije dovoljno reći da smo razočarani – mi smo bijesni, ogorčeni i revoltirani ovim potezima koji direktno pogađaju svakog građanina našeg prekrasnog grada.

Dok Vlada Republike Hrvatske, zajedno s koalicijskim partnerima, radi na poboljšanju standarda i povećanju prihoda naših sugrađana, gradonačelnik Neven Bosilj i njegova administracija odlučili su se za suprotni put. Njihova najava povećanja stopa poreza na dohodak i vrijednosti boda komunalne naknade predstavlja duboku ironiju i nedostatak osjećaja za stvarnost.

Ako je cilj da građanima rastu plaće, zašto gradonačelnik i njegova ekipa pokušavaju učiniti suprotno? Povećanje poreza na dohodak će teško opteretiti sve građane te će umanjiti planirano uvećanje plaća. Tko će snositi teret ovih odluka? Naši sugrađani, koji se već bore s izazovima svakodnevnog života, sada moraju podnijeti još veće financijsko breme. U izračunima koje su pokazali medijima, zaboravili su nadodati red u kojem bi pokazali kako bi situacija izgledala da je porez na dohodak na minimalnoj stopi od 20%! Dakle, samac s bruto plaćom od 1.301,00 euro gubi godišnje 45,60 eura, a onaj s plaćom od 2.500,00 eura bruto 275,76 eura u odnosu na izračun plaće s predloženom stopom od 22%!

I što se tiče opravdanja da se komunalna naknada povećava kako bi se održao “standard”, dozvolite nam da se nasmijemo. Standard? U kakvom svijetu? Pogledajte samo u kakvom su stanju naše ceste! Umjesto da poboljšavaju infrastrukturu i komunalne usluge, gradonačelnik i njegova ekipa odlučili su se za dodatni porezni teret na leđima naših građana, kako bi „zadržali trenutno stanje“. Koje je katastrofalno!

Ako gradonačelnik Bosilj pokušava pravdati ovo povećanje poreza tvrdnjom da država smanjuje prihode lokalnim samoupravama, moramo ga podsjetiti da je upravo naša stranka bila dijelom Vlade koja je značajno povećala proračune svim jedinicama lokalne samouprave, uključujući i Grada Varaždina. Ma je li moguće da je i to zaboravio, kao što je očito zaboravio da su SDP-ovci prije samo nekoliko godina i sami bili protiv sličnih najava povećanja!?

HNS neće šutjeti pred ovim neprihvatljivim potezima. Pozivamo gradonačelnika i Gradsku upravu da preispitaju ove prijedloge odluka i povuku ih. Građani Varaždina zaslužuju bolje. HNS će se boriti za njihovu dobrobit, predlagati i podržavati mjere koje će unaprijediti kvalitetu života i standard svih naših sugrađana i stajati na strani odgovorne i pravedne uprave.”

Input your search keywords and press Enter.