Now Reading:
Jutros ogromni problemi u prometu: kolona na A4 duga čak 7 km i to nije sve!
Full Article 2 minutes read

Jutros ogromni problemi u prometu: kolona na A4 duga čak 7 km i to nije sve!

Nakon prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na autocesti A4 Goričan-Zagreb od čvora Popovec prema čvoru Zagreb istok kolona je oko 7 km, javljaju iz HAK-a.

Zbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za OSOBNA VOZILA:

-autocestom A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama Karin-Obrovac-Gračac);
-držvnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
-na Paškom mostu (DC106).

Zbog vjetra na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku (DC8), autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, državnoj cesti Udbina-Klapavica (DC1), državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99 ) te lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) u oba smjera zbog olujnog vjetra.

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

A4 Goričan-Zagreb:
-na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu (radovi).

A7 Rupa-Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su:
-izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule;
-ulazni krak iz smjera Opatije i Pule u smjeru Rupe (do 17. listopada). Obilazak je državnom cestom DC8.

Do 16. listopada od 8:00 do 14:00 sati, zbog radova, prekida se promet na državnoj cesti DC55 Vinkovci-Županja, a vozila se kroz zonu radova propuštaju zadnjih 20 minuta u svakom satu.

Zbog odrona prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC6165 Gata-Naklice. Obilazak je državnom cestom DC70 Naklice-Omiš.

foto: ilustracija
sjever.hr/hak.hr
16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.