Now Reading:
Danas se obilježava Dan sjećanja na bebe anđele – bebe koje su prerano preminule ili su rođene mrtve
Full Article 2 minutes read

Danas se obilježava Dan sjećanja na bebe anđele – bebe koje su prerano preminule ili su rođene mrtve

Danas, 15. listopada, obilježava se Dan sjećanja na bebe anđele, poznat i kao Dan utjehe i podrške. Ovaj dan posvećen je svim bebama koje su prerano preminule ili su rođene mrtve, pružajući podršku njihovim obiteljima te podižući svijest o ovom važnom pitanju.

Gubitak djeteta, bez obzira na okolnosti, predstavlja duboku tugu i bol za roditelje. Dan Sjećanja na bebe anđele pruža priliku za zajedničko obilježavanje i podršku obiteljima koje su prošle kroz ovu tešku stvarnost. Također, ovaj dan služi kao podsjetnik na potrebu za razumijevanjem, empatijom i podrškom za roditelje koji su izgubili svoje male anđele.

Mnoge organizacije diljem svijeta provode različite događaje, tribine i aktivnosti kako bi podigle svijest o gubicima beba i pružile podršku obiteljima. To uključuje i osvjetljavanje svjetala u znak sjećanja na preminule bebe.

Ovaj dan također potiče razgovor o pitanjima povezanim s prenatalnim i neonatalnim zdravljem te pruža priliku za educiranje i podršku roditeljima kako bi se takvi gubici smanjili u budućnosti.

Pamćenje beba anđela je važan podsjetnik da svako dijete, bez obzira na dužinu njihovog boravka na ovom svijetu, ostavlja neizbrisiv trag u srcima svojih roditelja.

sjever.hr 15.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.