Now Reading:
Uhićenja zbog ustaških pjesama na susretu Hrvatske i Turske, Božinović poručio: Svi trebamo reagirati
Full Article 2 minutes read

Uhićenja zbog ustaških pjesama na susretu Hrvatske i Turske, Božinović poručio: Svi trebamo reagirati

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u subotu se osvrnuo na incident s nogometne utakmice Hrvatske i Turske u Osijeku na kojoj je mali dio navijača pjevao ustaške pjesme, istaknuvši kako je to apsolutno neprihvatljivo.

Dodao je da ga nitko ne može uvjeriti da oni koji pjevaju ustaške pjesme ne znaju da time čine štetu nogometu, društvu i državi, a naveo je i kako je Hrvatska najefikasnija EU članica po pitanju uhićenja krijumčara migranata, piše Hina, a prenosi Index.

-To ne odražava naš sustav vrijednosti, ali što je bitnije, šteti nam i kao državi u međunarodnim odnosima, a što se tiče samog sporta i nogometne reprezentacije koja je pronijela slavu hrvatskog nogometa, ona može biti sankcionirana umjesto da je slavljena – rekao je Božinović dodajući da će policija odraditi svoj dio posla, no da se svi kao društvo moramo upitati.

Odgovarajući na pitanje o tome što se može učiniti da se suzbiju takve scene na utakmicama, Božinović je rekao kako policija radi maksimalno dobro i efikasno na zaštiti javnog reda i mira, sigurnosti svih na sportskim natjecanjima te na detektiranju i procesuiranju počinitelja protupravnih ponašanja.

Istaknuo je kako je policija istu noć u Osijeku uhitila i procesuirala 11 osoba, koje su dobile zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima, a u petak je uhićena još jedna osoba. Poručio je i kako takvim ljudima treba poslati puno širu poruku kompletne javnosti da takvo ponašanje nitko ne prihvaća, već ga osuđuju, ali i da o tome treba razmišljati ne samo unutar policijskog sustava, prenosi Index.

Između ostalog, ministar je rekao kako nema informacija o postavljanju transparenta s ustaškim znakom na stadionu u Osijeku, no provodi se istraga uz niz izvida, istražnih radnji i pripremanja dokaznog materijala vezanih za tu utakmicu.

screenshot/gol.dnevnik.hr
sjever.hr/index.hr
14.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.