Now Reading:
Župan Koren ugostio predstavnike dječjih gradskih vijeća Koprivnice i Križevaca te Društva Naša djeca: Nastojimo svakom djetetu osigurati jednake mogućnosti za razvoj
Full Article 3 minutes read

Župan Koren ugostio predstavnike dječjih gradskih vijeća Koprivnice i Križevaca te Društva Naša djeca: Nastojimo svakom djetetu osigurati jednake mogućnosti za razvoj

Povodom Međunarodnog dječjeg tjedna, župan Darko Koren u četvrtak je u prostorijama Županijske uprave upriličio prijem za predstavnike dječjih gradskih vijeća Koprivnice i Križevaca te Društva naša djeca Koprivnica.

Župan je pohvalio djecu i njihove voditelje na velikom entuzijazmu i angažmanu u brojnim aktivnostima. Također je istaknuo kako je Županija ponosna na status „Županija – prijatelj djece“, kao treća takva županija u Hrvatskoj, što je još jedan dokaz kolika je posvećenost stvaranju optimalnih uvjet za rast i razvoj djece i mladih.

-U izradi je nova Strategija „Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece“ za razdoblje 2024.-2026. godine koja prikazuje projekte i aktivnosti kojima nastojimo svakom djetetu osigurati jednake mogućnosti za razvoj, pritom stavljajući na raspolaganje sve svoje ustanove i resurse. Naša je uloga da svoj djeci osiguramo jednak pristup obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, prometnoj sigurnosti i drugim aktivnostima, a prioritet nam je ulaganje u obrazovanje, što se vidim po brojim realiziranim projektima. Uz Centar kompetentnosti i školske dvorane u općinama, provodimo mnoge druge manje projekte, podržavamo udruge koje brinu o djeci, surađujemo s institucijama i slično – rekao je župan Koren.

Dodao je da će Županija i dalje ustrajati na tome da djeci omogući još kvalitetnije životne uvjete. Istaknuo je i kako su djeca na prošlogodišnjem prijemu spomenula prijedloge obnove igrališta za srednjoškolce, što je Županija i realizirala. Naime, otvoren je novi vanjski košarkaški teren Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima te je u pripremi obnova vanjskog sportskog igrališta Srednje škole Koprivnica.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i predsjednik Koordinacijskog odbora „KKŽ – prijatelj djece“ također je izrazio ponos i zadovoljstvo dobivanjem tog prestižnog statusa, koji je ostvaren uz podršku društava naša djeca, koja su iznimno aktivna. Naglasio je kako će to biti poticaj i drugim gradovima i općinama da se uključe u stjecanje statusa.

Članovi dječjih vijeća izrazili su zadovoljstvo što mogu dati svoj doprinos djelovanju lokalne zajednice, dati svoje prijedloge za unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih te osmišljavati razna događanja i akcije. Pozvali su svoje vršnjake da se još više uključe kako bi svi zajedno stvorili još poticajnije okruženje za djecu i mlade.

Nakon prijema, predstavnici dječjih gradskih vijeća i Društva naša djeca Koprivnica posjetili su županijski Centar kompetentnosti u Obrtničkoj školi Koprivnica, gdje im je prezentirao projekt koji stvara novu paradigmu strukovnog obrazovanja.

sjever.hr/kckzz.hr
12.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.