Now Reading:
U Zlatar Bistrici uz pjesmu i ples obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Full Article 1 minutes read

U Zlatar Bistrici uz pjesmu i ples obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Zlatarbistričkom Domu kulture u nedjelju je obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

U programu su sudjelovale Mažoretkinje 60+ iz općine Jesenje. Zbor Udruge umirovljenika Zlatar Bistrica, pod ravnanjem Adama Mokosa Pazmana izveo je pjesme ”Zagorje moje zeleno” i ”Zaspal Janko pod jablankom”.

Točka iznenađenja bila je izvedba vlastitih zagorskih stihova Zlatarbistričkog umirovljenika, ”stihoklepca” Jožeka Mazana, koji je govorio na izvornom izričaju zlatarbistričkog kraja, Nakon prigodnog programa druženje se nastavilo uz domjenak, glazbu i ples.

Načelnica Vesna Mikulec čestitala je svima kojima je bio posvećen ovaj poseban dan.

 –Želim da vam i ostali dani budu veseli i da bude zadovoljni i zdravi. Posebno zahvaljujem našim gostima iz Jesenja koji su svojim posebnim programom uveličali obilježavanje ovog događaja. Veliko hvala našoj Udruzi umirovljenika na nastupu i organizaciji te svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ugodno družimo. Opet ste pokazali svoju skromnost i ostale vrline koje se ne mogu mjeriti novcem, ni kupiti – istaknula je Mikulec.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, Udruga umirovljenika organizirala je i besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi.

sjever.hr 04.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.