Now Reading:
Dječji vrtić Ivančica-Lobor proslavio Dječji tjedan, mališane je slatkim paketićima razveselila i načelnica Jembrih
Full Article 2 minutes read

Dječji vrtić Ivančica-Lobor proslavio Dječji tjedan, mališane je slatkim paketićima razveselila i načelnica Jembrih

Dječji tjedan, koji se tradicionalno obilježava u prvom tjednu mjeseca listopada, raznim je aktivnostima proslavljen i u Dječjem vrtiću Ivančica – Lobor.

Kako je istaknula ravnateljica Suzana Matejaš, ove godine u sklopu Dječjeg tjedna pozornost je skrenuta na očuvanje i zaštitu zdravlja. Tako su obilježili Dan srca i uključili su se u Nacionalni projekt Udruge Sve za nju “Mama budi zdrava”.

– Djeca su formirala oblik ružičaste vrpce s ružičastim balonima, te smo ih tako fotografirali kao simbol važnih poruka. Svako dijete je i svojoj majci predalo letak u kojem se poziva majke na brigu o zdravlju. Djeca imaju snažan utjecaj na roditelje i odluke koje roditelji donose, te ih mogu potaknuti na njihovo odgovornije ponašanje – rekla je ravnateljica, te dodala kako su u suradnji s vrtičkom zdravstvenom djelatnicom posjetili ambulantu u Loboru.

Povodom Dječjeg tjedna, ali i drugog rođendana Dječjeg vrtića Ivančica, mališane je posjetila i općinska načelnica Ljubica Jembrih, koja je istaknula kako je ovo jedan živ i veseo tjedan.

– Počastili smo ih sa slatkim paketićima i pregledali sve njihove radove i uratke koje su pripremili zajedno sa svojim odgajateljima. Ponosni smo da naš Dječji vrtić sada slavi drugi rođendan. Novi vrtić je pun djece, kapacitet je 80 djece. Ono što je najbitnije je da svako dijete s područja općine Lobor ima svoje mjesto u svojem vrtiću u Loboru – poručila je načelnica Jembrih.

Dodala je kako poboljšavaju uvjete u vrtiću, materijalno i stručnim kadrovima, pa tako u planu imaju i uvođenje novih aktivnosti ali i novih logopeda.

– Želimo svoj djeci pružiti, ne samo smještaj, nego i stručnu pomoć od najranije dobi. Program koji je osmislila Vlada Republike Hrvatske prije dvije godine za izgradnju vrtića u ruralnom području, pokazao se odličnim i potrebnim, tako da, ukoliko se pokaže potreba za time, imamo u planu i imamo i mogućnost, proširenja našeg vrtića. Sve to radimo kako bi naši roditelji i mlade obitelji mogli ostati na području općine, i kako bi imali adekvatnu i stručnu skrb za svoju djecu – rekla je Jembrih te svima čestitala Dječji tjedan i drugi rođendan Dječjeg vrtića Ivančica, kao i djelatnicima i ravnateljici na predanom radu i roditeljima na dobroj i zajedničkoj suradnji.

sjever.hr

04.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.