Now Reading:
Završila obnova glavne bjelovarske šetnice, vrijedna preko 1,2 milijuna eura
Full Article 1 minutes read

Završila obnova glavne bjelovarske šetnice, vrijedna preko 1,2 milijuna eura

Završila je obnova glavne bjelovarske šetnice, žile kucavice društvenog života Bjelovarčana. Riječ je o Korzu čija je potpuna obnova trajala oko godinu dana. 

Grad Bjelovar je, nakon što su Vodne usluge provele projekt rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže, u radove uložio oko 1.250.000 eura.  Korzo je dobio novi, suvremeni i urbani izgled, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare te je dodao da je sretan što su ljudi zadovoljni. 

Na korzo, koji je dug 565 m, postavljeno je 8.825 m2 opločnika i 880 metara kanala za linijsku odvodnju. Zasađen je dio stabala, a kada se, za od prilike mjesec dana, bude sadilo i na posljednjoj dionici, bit će ih ukupno 90.  

Također, na prvom dijelu Korza postavljen je dio klupa, žardinjera i komunalne opreme. Postavljeni su stupići na ulaze u korzo te je onemogućeno prometovanje šetnicom. Upravo radi toga, napravljena su i dostavna mjesta kako bi dostava robe prema trgovinama i ugostiteljskim objektima bila omogućena, bez ulaska automobila i kamiona na šetnicu. Naravno, ulazak na korzo omogućen je za žurne službe i stanare.

sjever.hr 01.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.