Now Reading:
Župan Stričak čestitao ekipi Lovačkog saveza na osvojenom 2. mjestu na državnom prvenstvu
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak čestitao ekipi Lovačkog saveza na osvojenom 2. mjestu na državnom prvenstvu

Ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije osvojila je drugo mjesto na 28. državnom prvenstvu Hrvatskog lovnog saveza u lovnom streljaštvu, a u petak im je na uspjehu čestitao i župan Varaždinske županije upriličivši za njih prijem Županijskoj palači.

„Srebrnu” ekipu činili su Ivica Flegar, Tomislav Jelečki, Goran Kos, Janko Rušec, Ivan Brlek, Josip Gregur, a u pojedinačnoj konkurenciji između 80-tak lovaca u disciplini „vepar u trku“ 3. mjesto zauzeo je Ivan Brlek iz ekipe Lovačkog saveza Varaždinske županije

Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu održano je od 16. do 17. rujna 2023. godine na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici, a okupilo je gotovo 150 najboljih strijelaca iz 21 lovačkog saveza iz cijele Hrvatske.

-Čestitam našim lovcima na osvojenom drugom mjestu na natjecanju u streljaštvu. Sve ekipe koje dođu na natjecanje su dobre. Postoje dobre i bolje ekipe, a u ovom slučaju naši su bili bolji i osvojili su 2. mjesto i pehar . Osim tog sportskog dijela, lovci cijele godine brinu o zaštiti i uzgoju divljači, brinu o staništu i očuvanju našeg okoliša, stoga se Varaždinska županija uključila i financijski pomogla njihove aktivnosti, a planiramo im pomoći i iduće godine – rekao je župan Stričak.

Lovački savez Varaždinske županije broji 1.600 članova i jedan je od najbolje organiziranih i najaktivnijih saveza na području županije, a u travnju ove godine Županija i Savez potpisali Ugovor o sufinanciranju razvoja lovstva, vrijedan nešto više od 41 tisuću eura.

Zadovoljan uspjehom na natjecanju je i predsjednik županijskog Lovačkog saveza Goran Kaniški.

-Očekivali smo dobre rezultate jer na području Varaždinske županije uvijek su dobre ekipe koje su izlučene na našim županijskim natjecanjima. Drugo mjesto je odličan rezultat, ali oni su se pripremili za to. Zahvaljujem Županiji te općinama Sračinec, Maruševec i Petrijanec koji su nas financijski podržali kako bi se mogli dobro pripremiti i uvježbati. Naši su članovi dostojno prezentirali Lovački savez i našu županiju i vratili se kući s peharom – rekao je Kaniški.

Podršku natjecanju uz općine Maruševec i Sračinec, dala je i Općina Petrijanec, a uspjehom lovaca zadovoljan je i načelnik Željko Posavec.

-Ovom prigodom im čestitam na njihovom uspjehu, ovo je povijesni uspjeh lovačkog društva Varaždinske županije. I iz općine Petrijanec imali smo člana te reprezentacije, a inače svake godine kontinuirano sudjelujemo na ovakvom natjecanju – rekao je Posavec.

Kako se moglo čuti, natjecanje je bilo prilično zahtjevno, a 2. je mjesto osvojeno u tzv. kraljevskoj disciplini u lovnom streljaštvu, budući da treba trenirati i spojiti više disciplina.

ak/sjever.hr

29.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.