Now Reading:
U Zagorje stigle dobre vijesti: Općina Jesenje u top 10 po izdvajanju u 13 područja
Full Article 2 minutes read

U Zagorje stigle dobre vijesti: Općina Jesenje u top 10 po izdvajanju u 13 područja

Prema analizi portala Načelnik.hr, Općina Jesenje u Krapinsko-zagorskoj županiji među najboljim je općinama koje su bile najviše puta među top 30 najboljih po izdvajanju u 13 područja u 2021. godini.

Uz Jesenje, tu su još i Sutivan, Raša, Mikleuš, Staro Petrovo Selo, Seget, Đelekovec, Bale, Kostrena, Funtana, Vrhovine, Nijemci.

Izdvajanja za zdravstvo, civilnu zaštitu, socijalnu zaštitu, obrazovanje, predškolsko obrazovanje, vatrogastvo, usluge unapređenja stanovanja i zajednice, izdvajanja za zaštitu okoliša, kulturu, sport, subvencije poljoprivrednicima, subvencije poduzetnicima te obrtnicima 13 je kategorija za koje su analizirali izdvajanja općina te u sveobuhvatnoj analizi izvukli one općine koje su najčešće bile među vodećima.

Dva kriterija za analizu– udjel izdvajanja iz proračuna i izdvajanja u odnosu na broj stanovnika

Općine Sutivan i Raša bile su čak četiri puta u vodećih 30 općina, gleda li se udjel izdvojenih sredstava za neku od 13 analiziranih proračunskih stavaka, no niti jednom nisu zauzele prvo mjesto. Sutivan se tako našao u jednoj od prvih 30 pozicija po ulaganju u civilnu zaštitu, obrazovanje, predškolsko obrazovanje i subvencije obrtnicima, a Raša po ulaganju u zdravstvo, zaštitu okoliša, kulturu i subvencije poduzetnicima. Nakon njih, slijedi 28 općina koje su bile po tri puta u vodećih 30.

Gleda li se ulaganje u odnosu na broj stanovnika u neku od 13 analiziranih proračunskih stavki, Općina Bale bila je čak 7 puta u vodećih 30, a Općina Jesenje triput.

sjever.hr/nacelnik.hr
27.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.