Now Reading:
Župan Marušić obišao novu zgradu bjelovarske bolnice
Full Article 3 minutes read

Župan Marušić obišao novu zgradu bjelovarske bolnice

Želeći se osobno uvjeriti kako napreduje njeno opremanje, župan Marko Marušić u pratnji ravnateljice Sanele Grbaš Bratković i njenog stručnog tima obišao je novu zgradu bjelovarske Opće bolnice „dr. Anđelko Višić“.

-Intenzivno se radi na opremanju prva tri kata ove naše nove zgrade. Kao što smo i obećali krajem prošle godine, ove godine će biti opremljeni prvi, drugi i treći kat u potpunosti i još dio u podrumu. Prizemlje je opremljeno još prošle godine – istaknula je ravnateljica Grbaš Bratković predstavljajući što je dosad sve učinjeno na opremanju nove bolničke zgrade. Dobar dio planirane opreme već je stigao, jer su sve nabave, kako je izvijestila ravnateljica, prošle dobro i bez žalbi.

– Ako bude sve po planu, mi očekujemo da nova bolnička zgrada u prosincu bude kirurški u funkciji, a to znači da će kirurški odjeli ovdje početi raditi – istaknula je Grbaš Bratković pojašnjavajući da se radi o odjelima ortopedije, otorinolaringologije, urologije, kirurgije i oftalmologije. Objedinjavanje kirurških djelatnosti u jednoj zgradi, kako je istaknula, predstavlja veliki iskorak i zasigurno će omogućiti da pacijenti, a i sami liječnici, budu puno zadovoljniji.

Župan Marušić iskazao je zadovoljstvo viđenim i pohvalio trud koji ravnateljica i njen tim ulažu kako bi nova bolnička zgrada bila što prije u funkciji.

– Kako ne bi bili zadovoljni kad smo iz one gotovo bezizlazne situacije u kojoj je prijetilo ne samo zaustavljanje opremanja nove bolnice, nego i kolaps cijelog zdravstvenog sustava, došli do ove razine. Sve ovo što se sada radi izrazito me veseli i koristim priliku da još jednom zahvalim našoj Vladi koja je preuzela otplatu kredita za novu bolnicu i još nešto više od devet milijuna eura osigurala za njeno opremanje – kazao je župan izražavajući zadovoljstvo što je u opremanje dosad već utrošeno više od 5,5 milijuna eura. Župan je podsjetio da je za opremanje bolnice za ovu godinu osigurano nešto više od 6,6 milijuna eura.

– S ponosom možemo reći da će, kad sve ovo bude dovršeno, naša bolnica uistinu imati opremu kakvu koriste Klinički bolnički centri. A to i je naš cilj. Želimo podići kvalitetu zdravstvene zaštite naših građana, omogućiti što bolje uvjete rada svim zaposlenicima bolnice i naravno smanjiti liste čekanja – istaknuo je župan dodajući da je priča o novoj bolnici zapravo jedna krasna priča o suradnji Županije s Vladom RH zahvaljujući kojoj će građani ove županije imati zdravstvenu zaštitu koje se ne bi posramili ni KBC-ovi u velikim gradovima.

Stavljanje u funkciju nove bolničke zgrade bjelovarskoj bolnici će omogućiti još jedan važan iskorak, a to je uspostavljanje Centra za palijativnu skrb. Naime, preseljenjem kirurških djelatnosti u novu zgradu oslobodit će se u cijelosti prostor zgrade stare kirurgije u kojoj bi, kako se planira, u budućnosti trebao biti odjel za palijativu s čak 50 ležajeva, što bi bio više nego značajan iskorak u ovoj djelatnosti za koju postoji velika potreba.

sjever.hr

22.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.