Now Reading:
Povodom Međunarodnog dana rijeke Drave Udruga Drava organizira školu nordijskog hodanja
Full Article 2 minutes read

Povodom Međunarodnog dana rijeke Drave Udruga Drava organizira školu nordijskog hodanja

Povodom Međunarodnog dana rijeke Drave i Europskog tjedna sporta Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava uz pomoć Grada Varaždina 23.09.2023. u 14:00 sati na KUPALIŠTU DRAVA organizira radionice:

Škola nordijskog hodanja, Vježbanje s gumama i štapovima za nordijsko hodanje na otvorenom, Plesna radionica sa štapovima i hodanje poučnim stazama Dravske park-šume.

Svaki sudionik ovog sportsko-rekreacijskog događaja može odabrati aktivnost koju želi, a potom rutu ovisno o fizičkoj spremnosti. Najkraća ruta je oko 500 metara, a kao i sve ostale završava u prostorima VI. mjesnog odbora, Dravska 7b (Banfica) na okrepi i druženju.

Na ovom događanju očekuju se nordijske hodačice i hodači iz Varaždinske i Međimurske županije kao i sve hodačice i hodači individualci kako bi podijelili svoja iskustva o primjeni pravilne tehnike nordijskog hodanja i korištenju specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje i njihov utjecaj na zdravstveno stanje svakog pojedinca.

Cilj Udruge je motivirati sugrađane na kretanje u prirodi s naglaskom na nordijsko hodanje kao najefikasniju sportsko-rekreativnu aktivnost za zdrav život, a koja je prihvatljiva za sve dobne skupine.

Pozivaju se svi zainteresirani građane, zaljubljenici u prirodu, svi kojima je Drava u srcu da se pridruže i aktivno provedu nekoliko sati na Dravi u društvu članica i članova Udruge Drava.

U slučaju lošeg vremena sve planirane sadržaje ćemo realizirati u i oko prostora VI. mjesnog odbora.

foto:arhiva

sjever.hr 19.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.