Now Reading:
Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke u Varaždinu dijelila letke povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Full Article 2 minutes read

Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke u Varaždinu dijelila letke povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Ženska Inicijativa Hrvatske narodne stranke održala je u nedjelju akciju dijeljenja letaka i balona u Varaždinu povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Članice inicijative dijelile su letke pod nazivom “Bez riječi nema promjene” koji sadrže kontakte za prijavu nasilja i traženje potrebne pomoći, a cilj im je osvijestiti javnost o ozbiljnosti problema nasilja i pružiti podršku žrtvama.

Predsjednica Ženske Inicijative HNS-a Andreja Parlaj izrazila je duboku zabrinutost zbog alarmantnih statistika koje pokazuju širenje nasilja u svim segmentima našeg društva. Istaknula je važnost ovakvih akcija i potrebu za zajedničkim djelovanjem u suočavanju s nasiljem.

– Naglašavamo da je nasilje, bilo ono fizičko, emocionalno ili verbalno, ozbiljna prijetnja životima pojedinaca i cijelog društva. Pozivamo sve građane Varaždina, a i šire, da zajednički ukazujemo na znakove nasilja i radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja. Kao društvo, moramo se suprotstaviti nasilju i zajedno graditi bolju budućnost. Svaki korak koji poduzmemo prema sigurnijoj budućnosti ima značajan utjecaj. Neka ovaj letak bude prvi korak prema osvještavanju, educiranju i djelovanju. Zajedno, možemo izgraditi svijet bez nasilja – zaključila je Andreja Parlaj.

Akciji su se pridružili predsjednik Županijske organizacije HNS Varaždinske županije Krunoslav Lukačić i HNS-ov dužnosnik Božidar Novoselec.

– Želio bih se zahvaliti Ženskoj Inicijativi HNS-a na njihovoj predanosti i hrabrosti u suočavanju s ovim teškim temama, poput nasilja. Nasilje ne poznaje granice i utječe na sve nas. Danas smo ovdje zajedno kako bismo osvijestili ovu važnu temu i pružili podršku onima koji su pogođeni nasiljem – istaknuo je Lukačić.


sjever.hr
18.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.