Now Reading:
Alkohol ponovno kao glavni uzrok nesreća u Varaždinskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Alkohol ponovno kao glavni uzrok nesreća u Varaždinskoj županiji

Protekli vikend alkohol je ponovno bio glavni uzrok nesrećama, a na svu sreću nije bilo težih posljedica.

U nedjelju se u ranim jutarnjim satima dogodila prometna nesreća u mjestu Vrtlinovec, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 24 godina upravljao je osobnim automobilom prije stjecaja prava na upravljanje bio pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u lijevo van kolnika i udario u željeznu i betonsku ogradu, a potom u ulazne stepenice vikendice.

Prilikom prometne nesreće došlo je do zapaljenja osobnog automobila te su na mjesto događaja izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrtlinovec. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 24-godišnji vozač i njegov 23-godišnji suputnik. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U subotu se u poslijepodnevnim satima dogodila nesreća s materijalnom štetom u Ulici Hrvatskih branitelja.

Djevojka starosti 22 godine upravljala je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,54 promila. Ona se uključivala u promet, vožnjom unatrag, s obilježenog parkirališnog mjesta na kolnik, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom je prilikom, vozeći unatrag, stražnjom desnom stranom vozila, udarila u stražnju lijevu stranu osobnog automobila, koji se nalazio parkiran na obilježenom parkirališnom mjestu. Nakon prometne nesreće 22-godišnjakinja se udaljila sa mjesta događaja, a da vlasniku vozila nije ostavila svoje podatke i podatke o vozilu kojim je upravljala. Policijski službenici kasnije su je pronašli. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta.

U subotu je u kasnim večernjim satima kod Dravske šume u Varaždinu, ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 26 godina gurao je bicikl pod utjecajem alkohola od 1,35 promila. Dolaskom do improviziranog drvenog mosta preko presušenog kanala, s biciklom kojeg je gurao, pao je u isti, a pritom je ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

foto arhiva
sjever.hr
18.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.