Now Reading:
U Muzeju „Staro selo“ Kumrovec otvorena gostujuća izložba „Nasljeđe za budućnost i revitalizacija tradicijskih vještina“
Full Article 50 second read

U Muzeju „Staro selo“ Kumrovec otvorena gostujuća izložba „Nasljeđe za budućnost i revitalizacija tradicijskih vještina“

U subotu je u  Muzeju „Staro selo“ Kumrovec otvorena gostujuća izložba Muzeja „Staro selo“ Sirogojno pod nazivom „Nasljeđe za budućnost i revitalizacija tradicijskih vještina“.

Izložba je rezultat međumuzejske i međunarodne suradnje dva muzeja na otvorenom koji surađuju već duži niz godina.

Putem ove izložbe, video materijala i publikacije koja čini njen prateći dio, autorica Snežana Tomić, na osnovu građe prikupljene tijekom terenskih istraživanja i iskustva stečenog u suradnji s lokalnim zajednicama, prezentira i promovira tradiciju znanja i vještina, kulturno nasljeđe koje predstavlja osnovu za razvoj lokalnih zajednica i jačanje lokalnog identiteta.

Osim otvorenja izložbe u Kumrovcu je kod hostela zatvorena “Međunarodna umjetnička kolonija”, u organizaciji Udruge Inicijativa za razvoj Kumrovca. Ona svake godine privlači sve više umjetnika, a njihove radove/likove izrađene od drveta izložit će u Park šumi Dubrava, uz postojeće likove iz bajke. Dok će slike biti izložene na izložbi u Centru za posjetitelje.

sjever.hr 16.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.