Now Reading:
Opasne misteriozne oznake pojavile su se u Zagrebu, ostavljaju ih provalnici. Budite oprezni i prijavite odmah policiji!
Full Article 2 minutes read

Opasne misteriozne oznake pojavile su se u Zagrebu, ostavljaju ih provalnici. Budite oprezni i prijavite odmah policiji!

U zgradi u jednom zagrebačkom naselju nedavno je osvanula poruka upozorenja sustanarima da kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad jeste ili niste kod kuće.

-Mi smo primijetili prije otprilike prije dva tjedna, u razgovorima sa susjedima shvatili smo da su se tijekom cijelog ljeta pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obavijest na oglasnoj ploči da bi susjedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi – rekla je Lucija Tuveg Pejak reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid.

To su u pravili mali, gotovo neprimjetni znakovi pored vrata ili pak zvona, a iz policije apeliraju da građani te znakove ne brišu, nego da to prioritetno dojave njima.

-Mi imamo alate i pratimo takve događaje, a to će nam pokazati pravi smjer da čim prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela – objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije za Novu TV.

U osam mjeseci ove godine bilo je oko 500 provala na području PU zagrebačke, što je blagi porast u odnosu na lani.

Iz policije poručuju da pronađete način kako da u vrijeme kada niste kod kuće stvorite privid da je netko u stanu, primjerice automatskim paljenjem, odnosno gašenjem svjetala, a susjedu dajte ključ da vam uzima poštu iz sandučića.

screenshot/dnevnik.hr
sjever.hr/dnevnik.hr
15.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.