Now Reading:
Uskoro kreće obnova magistralnog vodovoda u Bjelovaru, vrijedna više od 16,5 milijuna eura
Full Article 1 minutes read

Uskoro kreće obnova magistralnog vodovoda u Bjelovaru, vrijedna više od 16,5 milijuna eura

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić potpisali su ugovor za financiranje obnove magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar, dugoga oko 22 kilometra.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 16,5 milijuna eura, a putem Ministarstva gospodarstva, odnosno iz Mehanizma za oporavak i otpornost, dodijeljena su bespovratna sredstva su u iznosu od 80 posto troška.

Obnova će puno značiti s obzirom na to da su trenutačni gubici prijenosa vode do Bjelovara, iznimno veliki, radi dotrajalosti magistralnog vodovoda.

Cilj projekta je smanjiti gubitke za 30 posto. Riječ je o jedinom vodoopskrbnom dovodnom cjevovodu na području grada, ali i općina Kapela i Rovišće te da će se rekonstrukcijom povećati i sigurnost snabdijevanja vodom.

Trenutačno su u tijeku radovi na sekundarnom vodovodu pokraj 4. osnovne škole, kako grad ne bi ostao bez vode kada krene rekonstrukcija. Ne bude li žalbi na Javni natječaj, rekonstrukcija magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar, mogla bi krenuti već na proljeće. Rok za dovršetak projekta je kraj 2025. godine.

sjever.hr 12.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.