Now Reading:
UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog rasizma i diskriminacije. Sljedeća utakmica u Osijeku bez navijača?
Full Article 2 minutes read

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog rasizma i diskriminacije. Sljedeća utakmica u Osijeku bez navijača?

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka.

Promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Hrvatski nogometni savez trenutno je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija, te bi nova kazna potencijalno mogla aktivirati kaznu igranja jedne domaće utakmice bez publike. Prvu iduću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igra 12. listopada u Osijeku.

Zaštitarska služba primijetila je krajem prvog poluvremena dvije osobe koje dižu nedozvoljenu zastavu, izdvojila ih te predala policijskim službenicima, kao i navedenu zastavu.

Tijekom policijskog postupka, identificirana je i treća osoba koja je pomogla unijeti zastavu na stadion te je protiv sve tri osobe podnesena prekršajna prijava i pokrenut pravosudni postupak.

Voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta pri HNS-u Jurica Jurjević rekao je kako će učiniti sve u ovom postupku kako bi uvjerili Uefu da zbog ponašanja trojice pojedinaca ne treba kazniti sve navijače i našu reprezentaciju.

 -Hrvatska država će odgovarajuće procesuirati ovaj slučaj i poslati snažnu poruku da je takvo ponašanje i veličanje ustaškog pokreta u modernoj, nezavisnoj i europskoj Hrvatskoj apsolutno neprihvatljivo i strogo kažnjivo. No, postoji realna mogućnost da u Osijeku bude zatvoren dio stadiona, ili čak cijeli, što bi bilo ogromno razočaranje i neprocjenjiva šteta za reprezentaciju i sve njene navijače – istaknuo je Jurjević.

FOTO: Arhiva

sjever.hr 13.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.