Now Reading:
Ludbreg: U petak besplatna projekcija filmova i izložba dječjih radova
Full Article 2 minutes read

Ludbreg: U petak besplatna projekcija filmova i izložba dječjih radova

U petak 15. rujna u 18 sati u holu kinodvorane Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak” bit će otvorena izložba “Dječji pogled” uz popratne projekcije filmova za mlade. Projekcije filmova su besplatne.

Riječ je o izložbi printeva filmskih plakata iz Zbirke filmskih plakata Hrvatske kinoteke Hrvatskog državnog arhiva. Tema izložbe „Dječji pogled” odredila je izbor plakata filmova nastalih u razdoblju od 1953. do 2006. godine koji svojim vizualnim rješenjima ne samo da uspješno promoviraju film za koji su rađeni već i govore o stilu vremena u kojem su nastali. Osim u stilu odabrani plakati se razlikuju u tehnici izrade, od crteža, kolaža i fotografije do kombinacije više tehnika u kojima su se okušali likovni autori kako bi u toj primijenjenoj formi dali svoj pečat. Tako se na jednom mjestu mogu pored većeg broja nepoznatih autora naći i radovi majstora stripa poput Ferdinanda Bisa, Andrije Maurovića, Mirka Ilića i Radovana Domagoja Devlića. Autor izložbe i kustos programa je Mladen Burić, načelnik Odsjeka za obradu filmskog, video i fono gradiva.

Namjera je kroz ovu izložbu publici mlađe generacije, i ne samo njoj približiti jedan oblik vizualnog sadržaja koji prije pojave digitalnih tehnologija bio osnovni i obavezan način prezentacije određenog filmskog djela, te je kao takav ostao i danas neizostavno prisutan.

Izložba će biti otvorena do 30. rujna.

Raspored filmskih projekcija:

15. 9. Vlak u snijegu -19:00 sati

16. 9. Jurnjava za motorom – 17:00 sati

Družba Pere Kvržice – 18:00 sati

17. 9. Piko – 17:00 sati

Vuk samotnjak – 18:00 sati

23. 9. Tajna starog tavana – 17:00 sati

24. 9. Sinji galeb – 19:00 sati


sjever.hr

13.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.