Now Reading:
Upravni odjel Međimurske županije širi dostupnost građanima! Svi poslovi mogu se obaviti i u Murskom Središću
Full Article 2 minutes read

Upravni odjel Međimurske županije širi dostupnost građanima! Svi poslovi mogu se obaviti i u Murskom Središću

Nakon otvaranja obnovljenih prostora i uvođenja uredovnih dana u Kotoribi, nastojimo osnaživati javnu upravu, čineći je dostupnijom građanima, i u Murskom Središću.

Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije proširio je obim svojih usluga u ispostavi Mursko Središće. Sada su građanima dostupne usluge izdavanja građevinskih dozvola i rješenja povezanih s tim dokumentima, lokacijskih dozvola, rješenja o utvrđivanju građevnih čestica, uporabnih dozvola za građevine izgrađene na temelju građevinske dozvole, obavijesti o zaprimljenim prijavama početka građenja, nastavka građenja i prijavama uklanjanja građevina, potvrda o usklađenosti parcelacijskih elaborata s lokacijskom dozvolom, građevinskom dozvolom i drugim aktima, stručnih mišljenja u vezi s legalizacijama te izdavanja uvjerenja o statusu nekretnina, i mnogi drugi poslovi iz nadležnosti Upravnog odjela.

Koliko je dostupnost ovakvih upravnih odjela Županije važna građanima, svjedoče podaci da je od 1. siječnja do 12. rujna 2023., Upravni odjel izdao ukupno 2.247 dokumenata. Najviše, 650, bilo je uporabnih dozvola, zatim građevinskih 388, potom 406 mišljenja, dokumenata vezanih uz uvjete priključenja bilo je 290, prijava početka građenja 276 itd.

U domeni zaštite okoliša izdano je dodatnih 116 dokumenata, među kojima ih se najviše odnosilo na mišljenja vezana uz mjere zaštite okoliša i gospodarenja otpadom. O efikasnosti administracije govori i podatak da je u 2022. godini zaprimljeno ukupno 3.281 upravnih i neupravnih predmeta, od čega je riješeno 3.166 predmeta, što je 97%.

foto: fb Matija Posavec
sjever.hr/fb Matija Posavec
12.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.