Now Reading:
Više od 200 folkloraša u Varaždinu! Ne propustite 7. Međunarodni folklorni festival FolkoFonija!
Full Article 1 minutes read

Više od 200 folkloraša u Varaždinu! Ne propustite 7. Međunarodni folklorni festival FolkoFonija!

Na Habdelićevom trgu u Varaždinu traje 7. Međunarodni folklorni festival FolkoFonija 2023. a idejni začetnik i organizator manifestacije je Centar tradicijske kulture Varaždin.

FolkoFonija 2023. je festival koji slavi kulturu, običaje i umjetničko naslijeđe, a istaknuo je to i varaždinski gradonačelnik.

-Centar tradicijske kulture čuva tradiciju, čuva folklor, a za to ima punu podršku Grada Varaždina. Ovo je već 7 godina da se održava FolkoFonija, a nastupati će različiti izvođači i folklorne skupine, ne samo iz Hrvatske već i iz Slovenije i Slovačke. Organiziran je pjevni i plesni dio, a uz to i različite tradicijske radionice na kojima naši najmlađi mogu onda upoznati tradicijske obrte – rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Kroz glazbeno-umjetnički večernji program, održavanje radionica te sajma tradicijskih obrta u kojem će sudjelovati više od 15 županijskih udruga, uključeno je preko 200 sudionika. Uz nastupe, koncerte i radionice tradicijske kulture kulturno-umjetničkih društava promovira se bogata tradicijska kultura Hrvatske i Europe.

Ulaz na sve programe festivala je besplatan, a pokrovitelji festivala su Grad Varaždin i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

foto: varazdin.hr
sjever.hr/varazdin.hr
09.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.