Now Reading:
Dodijeljene Zlatne Motorke varaždinskog Trash Film festivala!
Full Article 1 minutes read

Dodijeljene Zlatne Motorke varaždinskog Trash Film festivala!

U subotu, u varaždinskom kinu Gaj, održana je svečana dodjela Zlatnih motorki, time označavajući kraj 18. Trash Film Festivala. Festival je okupio filmaše niskobudžetnih filmova iz cijelog svijeta, s čak 1319 prijava, a samo 55 filmova izabrano je za službenu konkurenciju.

Najbolji filmovi su se predstavili publici, a dodijeljeno je 12 Zlatnih motorki žirija i jedna nagrada publike.

Žiri ovogodišnjeg festivala sastojao se od Iva Krešića, kazališnog, filmskog i televizijskog glumca, Josipa Žuvana, redatelja, scenarista i kreativnog producenta (dobitnika dvije Zlatne arene), te Roberta Orhela, redatelja, scenarista i producenta.

Zlatna motorka za najbolji akcijski film pripala je Francuzima Gaspardu Mathevetu i Emilien Fabriziou za film “Anxiogene”, dok je nagrada za najbolji znanstveno-fantastični film otputovala u Italiju, osvojio ju je Francesco Ricci Lotteringi za film “Golden Shopping Arcade”.

Najbolji horor film proglašen je španjolski film “Zombie Method” redatelja Pabla Olewskog, dok je Zlatnu motorku za najbolji borilački film kući odnio Oscar Wolfgang iz Kanade za film “Spine”.

Osim žirija, i publika je imala svoj glas – najbolji film prema izboru publike bio je hrvatski film What about the dog? (Nekaj v grabu mora), redatelja Marina Habulana.

sjever.hr/mdjak
09.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.