Now Reading:
Župan Koren posjetio robotski laboratorij u križevačkom Razvojnom centru i tehnološkom parku
Full Article 1 minutes read

Župan Koren posjetio robotski laboratorij u križevačkom Razvojnom centru i tehnološkom parku

Župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren sa suradnicima je posjetio robotski laboratorij jedne zagrebačke tvrtke koja od 2016. godine posluje u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.

Radi se o laboratoriju u kojem se istražuju i razvijaju nove primjenjive aplikacije robotike za industriju s naglaskom na automatizaciju i integraciju, prvi je privatni laboratorij takvog tipa u Hrvatskoj.

Predstavnici tvrtke predstavili su rad multirobotske ćelije te naglasili kako je cilj tvrtke stvoriti jedinstvena i personalizirana rješenja za klijente u područjima informatike, projektiranja, integracije i automatizacije. Trenutno zapošljavaju 25 djelatnika, posluju na mnogim domaćim i međunarodnim tržištima, a u planu je i dodatno širenje poslovanja te otvaranje novih prostora u kojima će se razvijati tehnologija u skladu sa svjetskim trendovima.

Župan Koren je istaknuo zadovoljstvo što tvrtka djeluje u sklopu križevačkog Razvojnog centra i zapošljava stručnjake iz STEM područja te podržao inicijativu za širenjem poslovanja, posebice u segmentu projektiranja i proizvodnje vlastitih tehnoloških rješenja koja se mogu implementirati u različitim industrijama.       

FOTO: KCKKŽ

sjever.hr 08.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.