Now Reading:
Zdravo srce, zdrava budućnost: U Koprivničko-križevačkoj županiji uspješno proveden projekt vrijedan 53 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Zdravo srce, zdrava budućnost: U Koprivničko-križevačkoj županiji uspješno proveden projekt vrijedan 53 tisuće eura

U prostorijama Županijske uprave u srijedu je održana završna konferencija projekta “Zdravo srce, zdrava budućnost” čiji je nositelj Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a partner Koprivničko-križevačka županija.

Projekt je vrijedan oko 53 tisuće eura, a financiran je temeljem poziva “Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program: „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Riječ je o bespovratnim sredstvima, i to u omjeru Europska unija 85 posto i državni proračun, odnosno Ministarstvo zdravstva 15 posto.

Kao što je naglasila ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković, glavni cilj je podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i zdravog načina života te prevencija i sprječavanje razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava na području Koprivničko-križevačke županije.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo uspješnim dovršetkom ovog projekta koji je usmjeren na zdravlje građana i prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

-Ovo je još jedan u nizu preventivnih projekata koji se provode u županijskom sektoru zdravstva i hvala vam što savjesno, stručno i odgovorno brinete o zdravlju naših građana. Upravo preventiva, edukacija i promišljanje o zdravlju mogu spriječiti mnoga teža stanja te pozdravljamo ovakve projekte, uz čestitke Domu zdravlja kao nositelju. Dva najvažnija sektora su nam obrazovanje i zdravstvo, u koje mnogo ulažemo, a svaka naša zdravstvena ustanova je značajno unaprijedila svoje djelovanje posljednjih godina, na što smo ponosni. Od energetske obnove kompletne koprivničke Opće bolnice, preko budućeg projekta Regionalnog Centra za palijativnu medicinu pa sve do investicija u Domu zdravlja, poput projekta izgradnje i energetske obnove zgrada Doma zdravlja u Križevcima i Virju, za što se izrađuje projektno-tehnička dokumentacija. Hvala svima koji su sudjelovali u projektu, veselimo se novim suradnjama, a poruka je da uvijek moramo promišljati o poboljšanju našeg zdravlja – istaknuo je župan.

Ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić također je uputila čestitke te napomenula da su zadovoljni što su sudjelovali u još jednom uspješnom projektu koji će imati brojne pozitivne učinke na cijelu lokalnu zajednicu i zdravlje građana, a voditeljica projekta i pomoćnica ravnateljice za financijsko poslovanje Željka Fruk održala je prezentaciju u kojoj je pojasnila projektne aktivnosti.

sjever.hr/kckzz.hr
06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.