Now Reading:
NOVA AFERA U MUP-u! Bivši policijski načelnik službenim vozilom putovao u privatne svrhe, suoptuženi lagao o kilometraži
Full Article 50 second read

NOVA AFERA U MUP-u! Bivši policijski načelnik službenim vozilom putovao u privatne svrhe, suoptuženi lagao o kilometraži

Uskok je pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv bivšeg načelnika riječke Postaje pomorske i aerodromske policije Damira Brnasa (56) i 61-godišnjeg policajca iz iste postaje zbog neovlaštenog korištenja službenog vozila i lažiranja dokumentacije o njegovom korištenju, piše 24sata.

Dvojac se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kako piše 24sata, Brnas se Uskokovom optužnicom tereti kako je od 1. lipnja 2022. do 4. listopada 2022., kao načelnik riječke postaje pomorske i aerodromske policije za privatne potrebe koristio službeno MUP-ovo vozilo, u najmanje deset navrata, za prijevoz od posla u Rijeci do vikendice u Senju i tako oštetio MUP za najmanje 206 eura.

Suoptuženi 61-godišnji službenik riječke postaje pomorske i aerodromske policije osumnjičen je da je u nadzornu knjižicu automobila upisivao netočne podatke o prijeđenoj kilometraži.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.