Now Reading:
NOVA AFERA U MUP-u! Bivši policijski načelnik službenim vozilom putovao u privatne svrhe, suoptuženi lagao o kilometraži
Full Article 50 second read

NOVA AFERA U MUP-u! Bivši policijski načelnik službenim vozilom putovao u privatne svrhe, suoptuženi lagao o kilometraži

Uskok je pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv bivšeg načelnika riječke Postaje pomorske i aerodromske policije Damira Brnasa (56) i 61-godišnjeg policajca iz iste postaje zbog neovlaštenog korištenja službenog vozila i lažiranja dokumentacije o njegovom korištenju, piše 24sata.

Dvojac se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kako piše 24sata, Brnas se Uskokovom optužnicom tereti kako je od 1. lipnja 2022. do 4. listopada 2022., kao načelnik riječke postaje pomorske i aerodromske policije za privatne potrebe koristio službeno MUP-ovo vozilo, u najmanje deset navrata, za prijevoz od posla u Rijeci do vikendice u Senju i tako oštetio MUP za najmanje 206 eura.

Suoptuženi 61-godišnji službenik riječke postaje pomorske i aerodromske policije osumnjičen je da je u nadzornu knjižicu automobila upisivao netočne podatke o prijeđenoj kilometraži.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.