Now Reading:
ČAKOVEC Raspisan Javni natječaj za dodjelu poticaja mladim obiteljima za kupnju nekretnina – prijavite se!
Full Article 2 minutes read

ČAKOVEC Raspisan Javni natječaj za dodjelu poticaja mladim obiteljima za kupnju nekretnina – prijavite se!

 
Grad Čakovec, na svojim je internetskim stranicama objavio Javni natječaj kojim se dodjeljuje 46 tisuća eura za dodjelu poticaja mladim obiteljima za kupnju nekretnina. 

Od 2022. godine Grad Čakovec pokrenuo je projekt subvencioniranja kupnje nekretnina – starih i napuštenih kuća u ruralnim dijelovima administrativnog područja Grada Čakovca kada je poticaj primilo i iskoristilo 11 mladih obitelji. S mjerom se nastavlja i u 2023. godini, vodeći se prioritetom u svom radu i jednim od važnijih segmenata demografskog razvoj, stambenim zbrinjavanjem obitelji. 

Raspisan je Javni natječaj za ovu godinu kojim je moguće ostvariti poticaje u iznosu od 4.000,00, 5.000,00 ili 6.000,00 eura po kućanstvu i to za stare kuće izgrađene prije 1990. godine na području mjesnih odbora Grada Čakovca, kupljene tijekom tekuće kalendarske godine. 

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, objasnila je da je glavni cilj poticanje na ostanak, ali i doseljavanje mladih obitelji na ruralna područja Grada Čakovca. Objasnila je da iako čakovečko područje nema loše demografske pokazatelje, mladi češće biraju život u samom Čakovcu, što rezultira pražnjenjem rubnih, ruralnih dijelova.  

Teži se da se trendovi pritom preokrenu, potaknu ljudi da se nastane u rubnim gradskim područjima, a uz to što su nekretnine na tom području povoljnije, subvencioniranjem dijela iznosa, one bi trebale biti atraktivnije. 

Kao što je o mjeri napomenuto i prošle godine, iznos u Proračunu osiguran je temeljem iskustava hrvatskih gradova i općina koje su ranije uvele ovakve i slične mjere. Prate se učinci mjere, nakon čega će se, ovisno o potrebi i financijskim mogućnostima, ona revidirati. 

sjever.hr/cakovec.hr
Foto: arhiva
05.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.