Now Reading:
Let za Barcelonu pošao po zlu, pilot preusmjerio let: “Preusmjeri u Atlantu – proljev putnika po cijelom zrakoplovu”
Full Article 2 minutes read

Let za Barcelonu pošao po zlu, pilot preusmjerio let: “Preusmjeri u Atlantu – proljev putnika po cijelom zrakoplovu”

Let za Barcelonu pošao je po zlu. Jedan od putnika dobio je proljev čiji se miris proširio po cijelom zrakoplovu te su piloti bili primorani let DL 194 vratiti na polazišnu zračnu luku.  

Naime, putnici i piloti na letu DL 194 iz Atlante za Barcelonu, morali su se vratiti u početnu zračnu luku zbog mirisa koji se širio zrakoplovom, uzrokovan proljevom putnika. Let je planirano krenuo iz Georgije prema Barceloni u petak, ali piloti su donijeli odluku o prekidu putovanja kad su stigli iznad Virginije, prenosi Jutarnji list.

Pilot je poslao kratku poruku kontroli zračnog prometa koja je glasila: “Preusmjeri u Atlantu – proljev putnika po cijelom zrakoplovu – biološka opasnost”.  Situacija je izazvala zabrinutost, kako među putnicima, tako i među članovima posade.  

-Moj partner je bio na tom letu! Bilo je prilično loše, proljev je kapao niz prolaz, užasno je smrdjelo. Dezinfekcijsko sredstvo s mirisom vanilije koje je korišteno samo je pomiješalo vaniliju sa smradom. Kad su sletjeli, zrakoplov je temeljito očišćen i poletio je oko 2:30 ujutro – napisala je korisnica na društvenim mrežama. 

Dodala je da je odmah po slijetanju Hitna pomoć iznijela bolesnog putnika iz aviona, a u dva ujutro sve je bilo čišće nego kad su se prvi put ukrcali i bez mirisa. Drugi putnik također je pohvalio operaciju čišćenja, piše Jutarnji list.

– Supruga i ja bili smo na tom letu. Piloti su donijeli ispravnu odluku da se okrenu. S obzirom na okolnosti, posada je obavila odličan posao kao i piloti. Tepih je zamijenjen novim tepihom te je zrakoplov temeljito očišćen – napisao je John Hurdt. 

Srećom po putnike, let nije bio potpuno otkazan. Zrakoplov je sletio u Atlantu u 22:40, a nastavio svoj put prema Španjolskoj nešto više od pet sati kasnije, točno u 3 sata ujutro. Nakon ukupnog trajanja leta od 8 sati i 13 minuta, zrakoplov je konačno stigao u Barcelonu, s kašnjenjem od osam sati. 

– Timovi su radili što je brže i sigurnije moguće da bi temeljito očistili zrakoplov i prevezli naše do konačnog odredišta. Iskreno se ispričavamo klijentima zbog kašnjenja i neugodnosti – napisao je zrakoplovni prijevoznik u priopćenju. 

sjever.hr/jutarnji.hr
Foto: arhiva
05.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.