Now Reading:
VARAŽDINSKI PURGAR Dame u haljinama organizirale prvu humanitarnu likovnu koloniju – odazvalo se 50-ak umjetnika
Full Article 2 minutes read

VARAŽDINSKI PURGAR Dame u haljinama organizirale prvu humanitarnu likovnu koloniju – odazvalo se 50-ak umjetnika

Dame u haljinama, članice Udruge Varaždinske građanske garde purgara, organizirale su u u nedjelju, 3. rujna 2023. godine prva likovna kolonija Varaždinski purgar. Na Starom gradu Varaždinu okupilo se pedesetak umjetnika, Varaždinaca ali i gostiju iz cijele Hrvatske.

Nakon kolonije bit će organizirana aukcija doniranih slika, a sakupljenim novcem nabavit će se igrala za djecu s posebnim potrebama. Tu je inicijativu podržao i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

-Ova lijepa priča počela je prije godinu dana kada su dame u haljinama pokrenule postavljanje prvog igrala za djecu s posebnim potrebama. Sada se pokazala potreba, pa će biti nabavljeno igralo prilagođeno djeci u kolicima bez potrebe da ih se premješta. Vjerujem da će ova kolonija postati tradicionalna. U gradskoj knjižnici bit će organizirana prodajna izložba ovih djela. Nadam se da će se gradske tvrtke i ostali odazvati pozivu i da će otkupiti djela kako bi se prikupila dovoljna sredstva – rekao je Bosilj.

Damama u haljinama i Varaždinskoj građanskoj gardi u organizaciji su pomogli Grad Varaždin, turistička zajednica, HDLU-a i Gradski muzej Varaždin i brojni sponzori.

Idejna začetnica kolonije bila je Marija Vuković kojoj je danas pripala čast opaliti počasni hitac iz topa Varaždinske građanske garde.

sjever.hr/varazdin.hr
02.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.