Now Reading:
‘XXI. Ocjenjivanje i izložba meda Krapinsko-zagorske županije’ – pčelari, prijavite se!
Full Article 2 minutes read

‘XXI. Ocjenjivanje i izložba meda Krapinsko-zagorske županije’ – pčelari, prijavite se!

Krapinsko-zagorska županija raspisuje Javni poziv za ‘XXI. Ocjenjivanje i izložbu meda Krapinsko-zagorske županije’ u Krapini, koje će se održati 25. studenog 2023. godine. Prijaviti se mogu pčelari s područja Krapinsko-zagorske županije, ali i oni izvan tog područja s uvjetom da su članovi jedne od pčelarskih udruga sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji i imaju registrirani pčelinjak na području Krapinsko-zagorske županije. 

Predmet Javnog poziva je podnošenje Prijava za natjecanje pčelara u ocjenjivanju kvalitete meda, izvrsnosti meda te kvalitete vlastitog rada. 

Ocjenjivanje meda provodit će se u dvije odvojene kategorije i to u kategoriji med koji je proizveden s pašnog područja unutar teritorija Krapinsko-zagorske županije te kategorija koja obuhvaća med koji je proizveden izvan teritorija Krapinsko-zagorske županije. 

Na ocjenjivanje za bilo koju od navedenih kategorija mogu se prijaviti pčelari koji imaju prebivalište u Krapinsko-zagorskoj županiji ili koji imaju prebivalište izvan županije, ali su članovi jedne od pčelarskih udruga sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji i imaju registrirani pčelinjak na području Krapinsko-zagorske županije. 

Uzorci meda se razvrstavaju u kategorije prema botaničkom podrijetlu: nektarni (uniflorni i multiflorni) i medljikovac (medun). 

Uzorci moraju biti dostavljeni u dvije staklenke, od 370 ml te jednoj staklenoj staklenki od 720 ml, svaka zatvorena novim metalnim poklopcem bez oznaka, odnosno litografije. 

Svaka staklenka treba biti označena jedinstvenom šifrom koju određuje udruga. Šifra započinje sa početna dva slova iz naziva mjesta sjedišta udruge, a nakon toga slijedi redni broj počevši sa 1. 

Županija po zaprimanju svih uzoraka od strane pčelarskih udruga obilježava uzorke meda svojim šiframa. 

Nakon što Županija, od strane Predsjednika Povjerenstva za ocjenjivanje kvalitete meda, zaprimi zapisnik o izvršenom ocjenjivanju, Udruge su dužne dostaviti popis svojih pčelara koji su dostavili uzorke sa pripadajućim šiframa. 

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 15,00 eura/113,02 kuna po uzorku meda. 

Rok za dostavu uzoraka od strane pčelarskih udruga je 10. listopada 2023. godine u Krapinsko-zagorsku županiju.  

Na temelju izvršenog bodovanja uzorcima meda biti će dodijeljene medalje.  

Zlatnu medalju dobivaju svi uzorci unutar jedne vrste meda koji su ocjenjeni s 18,01 i više bodova. Srebrnu medalju dobivaju svi uzorci unutar jedne vrste meda koji su ocjenjeni s 16,01 do 18,00 bodova. Brončanu medalju dobivaju svi uzorci unutar jedne vrste meda koji su ocjenjeni s 14,00 do 16,00  bodova.

Ostale informacije o prijavi možete pronaći OVDJE.  

sjever.hr/kzz.hr
Foto: kzz.hr
01.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.