Now Reading:
NK Varaždin spreman dočekuje Hajduk! „I prošle smo godine okusili kakav je igrač Marko Livaja”
Full Article 3 minutes read

NK Varaždin spreman dočekuje Hajduk! „I prošle smo godine okusili kakav je igrač Marko Livaja”

SuperSport Hrvatska nogometna liga ušla je u 6. kolo koje nam donosi susret između NK Varaždina i HNK Hajduka iz Splita, trenutno vodeće momčadi u prvenstvu.

I Hajduk i Varaždin su u dosadašnjem dijelu prvenstva neporaženi. Hajduk je s maksimalnim učinkom na prvom mjestu prvenstvene tablice, dok momčad NK Varaždina drži 4. mjesto s jednom pobjedom i tri neriješena rezultata.

Svoja očekivanja o utakmici dao je trener Varaždinaca Mario Kovačević.

-Radili smo dobro, imali smo par jačih treninga i dvije prijateljske utakmice te u dobrom raspoloženju i itekako spremni čekamo utakmicu protiv Hajduka. Dobro smo ušli u prvenstvo, iz utakmice u utakmicu smo igrali sve bolje i bolje – rekao je Kovačević.

Trener Kovačević prisjetio se i prošlogodišnjih susreta s Hajdukom.

-Prošle godine smo s njima odigrali tri jako dobre utakmice koje su nažalost otišle na njihovu stranu, a zadnju utakmicu koju smo igrali u Splitu su bili bolja ekipa. Sad su se na ljeto još i pojačali, ali nažalost po njih, ispali su u Europi. Po meni su imali kvalitetu da izbore grupnu fazu Konferencijske lige, međutim nisu uspjeli tako da su sad sve njihove misli usmjerene na prvenstvo – rekao je trener Varaždinaca.

Kovačević se nada da će se atmosfera Špancirfesta prenijeti i na stadion.

-Igrači jedva čekaju utakmicu, a osjeti se u zraku da dolazi jedan veliki protivnik. Vjerujem ćemo odigrati dobru utakmicu te da će doći puno naših navijača. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo – poručio je Kovačević.

Velika prijetnja varaždinskom golu bit će Marko Livaja koji je u četiri prvenstvene utakmice zabio 4 pogotka i upisao jednu asistenciju.

I prošle smo godine okusili kakav je igrač Marko Livaja, tako da se pripremamo posebno i za njega. Teško ga je paziti, ali mislim da smo puno naučili iz prijašnjih utakmica. Svjesni smo njegove kvalitete, on je taj koji pravi razliku, ali moram naglasiti da Hajduk nije samo Marko Livaja, tu su i ostali kvalitetni igrači – izjavio je Kovačević.

Fran Brodić s druge strane je drugi najbolji strijelac ovosezonskog prvenstva s pet pogodaka u četiri utakmice. U zadnje vrijeme spominje se i izlazni transfer, međutim, Brodić je spreman za Hajduk.

Fran jedva čeka utakmicu u subotu i to me jedino zanima. Svaki kvalitetan igrač skreće pažnju na sebe. Drago mi je za svakog našeg igrača za kojeg se raspituju Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek, ali ja bih najviše volio da oni ostanu jer se stvorila jedna jako dobra ekipa – rekao je Kovačević.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i Marko Vukčević, crnogorski nogometaš koji je od ovog ljeta novi nogometaš Varaždina. Za Varaždin je upisao prve minute u pobjedi protiv Rudeša, u utakmici u kojoj je i asistirao za pogodak.

-Prva utakmica je uvijek bitna za igrača i ta utakmica mi je dala još veće samopouzdanje da nastavim u tom ritmu. Praznik nogometa je kad dolazi jedan tako veliki klub, ali prije svega mi gledamo nas. Imamo jednu vrlo kvalitetnu, mladu i talentiranu ekipu te će zasigurno biti jedna dobra i kvalitetna utakmica te se nadam našoj pobjedi – poručio je Vukčević.

Ulaznice su u pretprodaji, postoji veliki interes za utakmicu. Do srijede ujutro je prodano već više od 3350 ulaznica, a za gostujuće navijače pripremljeno je 1500 ulaznica za tribinu Jug.

mdjak/sjever.hr
24.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.