Now Reading:
Jubilarna 10. manifestacija “100% zagorsko” predstavljena i u Rijeci
Full Article 2 minutes read

Jubilarna 10. manifestacija “100% zagorsko” predstavljena i u Rijeci

Ovog petka i subote, 25. i 26. kolovoza, održava se jubilarna, deseta manifestacija “100% zagorsko” i već tradicionalno i u Rijeci je, nakon što je u ponedjeljak, 21. kolovoza, održana u Krapini, održana konferencija za riječke medije na kojoj je najavaljen ovogodišnji program manifestacije.

Bogatu ponudu koja Riječane i Riječanke očekuje na ovogodišnjoj manifestaciji predstavili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, a prisutnima su se obratili i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović te pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc.

Župan Željko Kolar tom je prilikom zahvalio Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na izvrsnoj suradnji.

Došli smo u Rijeku prije deset godina, svidjelo nam se, pa smo i ostali, ali naša manifestacija ne bi imala takav sjajan odjek da nema dobre suradnje između Grada i naše županije – rekao je župan Kolar.

S njime se složio i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Manifestacija „100% zagorsko“ samo je jedan oblik suradnje između Grada Rijeke i Krapinsko-zagorske županije koja je do sada realizirana preko brojnih projekata, ali i preko značajne pomoći prilikom saniranja posljedica prirodnih nepogoda – rekao je gradonačelnik Filipović.

Manifestacija će se održati u petak, 25. kolovoza 2023. od 8 do 22 sata te u subotu, 26. kolovoza od 8 do 20 sati, a na sajmu će se nuditi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Sudjelovat će 50 izlagača, među kojima će svoje proizvode izložiti izlagači koji su na natjecanjima ostvarili vrhunske rezultate, a u ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, povrće, voće, rakije i likeri, vina, piva, sirevi, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke.

sjever.hr/kzz.hr 23.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.