Now Reading:
Mileva je dobila bubreg i jetru! Injekcija ju je održavala živom, a onda se pronašao donor
Full Article 2 minutes read

Mileva je dobila bubreg i jetru! Injekcija ju je održavala živom, a onda se pronašao donor

Teško bolesna Mileva Simetić Saliji (26), mlada majka iz Pule, uspješno je operirana u KBC-u Zagreb, piše 24sata.

Dobila je jetru i bubreg, a samo par sati ranije, ne znajući da će se donor pronaći, Mileva je primila i skupu injekciju koja ju je trebala održavati na životu dok se ne pronađe donor.

Kako 24sata piše, hrabra majka dječačića Luana koji ima tek nekoliko mjeseci, boluje od hiperoksalurije tipa 1. nasljedne bolesti zbog koje su joj se stvarali kamenci koji su onemogućili pravilan rad bubrega i drugih organa. Oticali su joj udovi i stvarale su joj se rane po tijelu. Ženica od svojih 40 kilograma na koncu nije mogla više hodati a ni držati u naručju svoje dijete.

U početku nije niti bila hrvatska državljanka iako je udana za Puljanina, te zbog toga nije mogla doći na listu za transoplataciju organa. U manje od mjesec dana, nakon objave priče 24sata, Mileva je dobila državljanstvo, stavljena je na listu za transplataciju i na koncu uspješno transplatirana u KBC-u Zagreb.

Kako 24sata doznaje, trenutno se nalazi na intenzivnom odjelu, a operacija u kojoj je sudjelovalo više od 20 zdravstvenih djelatnika trajala je više od 8 sati.

foto: fb Mileva Simetić Saliji
sjever.hr/24sata.hr
23.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.