Now Reading:
Dječji vrtić Jurek proširio svoje prostore i se u vrtić može upisati 115 djece!
Full Article 3 minutes read

Dječji vrtić Jurek proširio svoje prostore i se u vrtić može upisati 115 djece!

Dječji vrtić Jurek dobio je novi prostor koji će omogućiti sveobuhvatan pristup predškolskom obrazovanju za djecu s područja Općine Gornja Stubica. Novi prostor će pružiti idealne uvjete za obrazovanje i igru, te će još 37 mališana imati priliku pohađati vrtić na jednom mjestu.  

Ravnateljica Dječjeg vrtića Jurek, Božica Hrestak, napomenula je kako su po objavi privremene liste u lipnju, uvidjeli da je 23 djece, uglavnom jasličke dobi, ostalo ne upisano.  

-Vrtić je odmah uputio zahtjev prema osnivaču i Općini Gornja Stubica za osiguravanje dodatnih kapaciteta za upis djece i prišlo se odmah rješavanju problema. Na ovaj način dobili smo dodatnih 80 kvadrata prostora koji se u svakom trenutku može ponovno staviti u funkciju višenamjenskog prostora – rekla je ravnateljica Hrestak.  

Napomenula je i kako su, u odnosu na prošlu pedagošku godinu, zaprimili tri puta više zahtjeva za upis te kako su već izdali natječaj u cilju da se s početkom nove pedagoške godine zaposle još dvije odgajateljice.

-Veći broj zahtjeva je došlo od roditelja gdje je jedan roditelj zaposlen, a to zapravo govori o činjenici kako je porasla svijest o važnosti uključivanja svakog djeteta u rani predškolski odgoj, bez obzira na status roditelja – istaknula je Hrestak.

Načelnik Općine Gornja Stubica, Jasmin Krizmanić, kazao je kako su to pozitivne vijesti da se u proteklih mjesec i pol dana omogućiti da se povećaju kapaciteti vrtića iako nije bilo zahvata na objektu. 

-Unutar postojećih kapaciteta našli smo način da proširimo kapacitete dječjeg vrtića. Kao načelnika me raduje i iznenadilo nas je da je ove godine veći interes za vrtić. Mi smo to uspjeli riješiti. Sada smo omogućili i povećali kapacitet vrtića na 115 mališana – kazao je Krizmanić te podsjetio kada se projektirao vrtić da je bilo kritika kako se radi preveliki objekt. 

-Ispravno smo tada postupili kada smo ga projektirali na način koji omogućava da se unutar samog vrtića povećaju skupine. Istovremeno taj prostor, ukoliko ne bi bilo potrebe, može se koristiti za predstave, okupljanje roditelja i slično – pojasnio je načelnik te dodao da nije bilo nimalo jednostavno te se zahvalio svima koji su sudjelovali i omogućili da se kapacitet vrtića povećao, odnosno da više mališana može polaziti vrtić. 
 
Tijekom ove pedagoške godine, vrtić je postigao značajne uspjehe. Postigao je status Eko vrtića te je proveo obuku i sigurnosni preventivni program za djecu predškolske dobi, fokusiran na smanjenje ranjivosti i izloženosti različitim oblicima zlostavljanja. Također, vrtić je bio domaćin skupa za pripravnike, odgojitelje i stručne suradnike iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, u organizaciji agencije za odgoj i obrazovanje i njihovih suradnika. 

Tijekom protekle godine, vrtić je sudjelovao na lokalnim manifestacijama, a u subotu, 2. rujna, bit će domaćin umjetnicima članovima likovne kolonije. Umjetnici će staviti svoje umjetnine na aukciju, a sav prihod namijenjen je upravo Dječjem vrtiću Jurek. 

m.šparavec/sjever.hr
23.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.