Now Reading:
U Zlataru uhićen recidivist: Napuhao 2,60 promila, oduzet mu osobni automobil
Full Article 1 minutes read

U Zlataru uhićen recidivist: Napuhao 2,60 promila, oduzet mu osobni automobil

U ponedjeljak, oko 13 sati u Zlataru se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je vozač zbog ne kretanja vozilom što bliže desnom rubu kolnika sletio vozilom u odvodni kanal.

Prilikom nadzora vozača, 59-godišnjeg hrvatskog državljanina utvrđeno je kako je osobnim automobilom upravljao za vrijeme, dok mu je vozačka dozvola ukinuta, pod utjecajem alkohola od 2,60 promila i kako je već više puta pravomoćno kažnjavan, odnosno kako je recidivist najtežih prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo, potom uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, predloženom kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, novčanom kaznom od 290 eura te predloženom mjerom trajnog oduzimanja osobnog vozila.

U utorak, 22. kolovoza doveden je na Općinski sud u Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od tri dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

sjever.hr 22.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.