Now Reading:
U Zlataru uhićen recidivist: Napuhao 2,60 promila, oduzet mu osobni automobil
Full Article 1 minutes read

U Zlataru uhićen recidivist: Napuhao 2,60 promila, oduzet mu osobni automobil

U ponedjeljak, oko 13 sati u Zlataru se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je vozač zbog ne kretanja vozilom što bliže desnom rubu kolnika sletio vozilom u odvodni kanal.

Prilikom nadzora vozača, 59-godišnjeg hrvatskog državljanina utvrđeno je kako je osobnim automobilom upravljao za vrijeme, dok mu je vozačka dozvola ukinuta, pod utjecajem alkohola od 2,60 promila i kako je već više puta pravomoćno kažnjavan, odnosno kako je recidivist najtežih prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo, potom uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, predloženom kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, novčanom kaznom od 290 eura te predloženom mjerom trajnog oduzimanja osobnog vozila.

U utorak, 22. kolovoza doveden je na Općinski sud u Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od tri dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

sjever.hr 22.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.