Now Reading:
Nastavlja se Klanječko kulturno ljeto: U srijedu Zagorje Blues Etno Festival
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se Klanječko kulturno ljeto: U srijedu Zagorje Blues Etno Festival

Sve do sredine rujna, nastavlja se program Klanječkog kulturnog ljeta. Već tradicionalno, u srijedu, 22. kolovoza u 20:30 sati u atriju Galerije Antuna Augustinčića otvara se jubilarno 10. izdanje Zagorje Blues Etno Festivala.

Ovaj zanimljiv festival s brojnim vrhunskim domaćim i stranim glazbenicima, koji organizira Tomislav Goluban, Klanjec je ugostio svih dosadašnjih 10 godina, a ove srijede autentični spoj poezije i bluesa s Kvarnera donose Riccardo Staraj & Midnight Blues Band.

U ponedjeljak, 28. kolovoza u 20 sati, gost Gradske knjižnice bit će meteorolog Zoran Vakula.
Zoran Vakula predstavit će svoju pjesničku zbirku „Rimovane meteoprognoze u doba koranoviroze“.

U srijedu, 30. kolovoza u 20 sati u Parku kuće Klajn održat će se nova večer pod zvijezdama  i prava glazbena poslastica na koncertu s Lucijom Jelušić Šimatović, Ivanom Šimatovićem i Vokalnim kvartetom Sweet Harmony. Ove godine tema koncerta pod zvijezdama je filmska glazba i to od nijemog filma, pa sve do današnjih uspješnica. U slučaju lošeg vremena koncert će biti u velikoj gradskoj dvorani.

Nastavlja se i program kreativnih radionica u Gradskoj knjižnici. Zainteresiranim sugrađanima nudi se izrada vrlo interesantnog papirnatog cvijeća, ali ovaj put malo „većih“ dimenzija i mala škola slikanja koju će voditi akademske slikarice Mateja Harapin i Adrijana Čelec.

Kuća Klajn i Kućni kolektiv u Ljetnom kinu Martin imaju na repertoaru u iduća dva vikenda niz odličnih naslova, prvenstveno za djecu. Animirane filmove „Cvrčak i mravica“ i „Moj život kao tikvica“, te domaći filmski hit „Dnevnik Pauline P“.

Početkom rujna održat će se koncert domaćeg KUD-a i Tamburaškog zbora Gaj iz Zaprešića, koncert “Put oko svijeta” Puhačkog orkestra “Lira” i još ponešto.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

sjever.hr 22.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.