Now Reading:
U Grubišnom Polju gradit će se Centar za starije osobe
Full Article 2 minutes read

U Grubišnom Polju gradit će se Centar za starije osobe

Grad Grubišno Polje putem Razvojne agencije AGRO, a u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u ožujku ove godine na natječaj Ministarstva rad, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prijavio je dosad najveći strateški projekt u povijesti tog grada pod nazivom „Centar za starije osobe“.

Koliko je važna izgradnja centra koji kroz partnerstvo od samog početka snažno podupire Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Marušićem govori i podatak da se nakon završetka izgradnje centra očekuje 60-tak novotvorenih radnih mjesta za osobe koje će skrbiti o korisnicima centra s područja cijele županije.

Ukupna vrijednost projekta je 9.223.455,16 eura, a odobrena su bespovratan sredstva u iznosu od 6.138.429,00 eura. Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija.

Planirano je uvođenje izvaninstitucionalnih usluga za više od 200 korisnika koje se odnose na dostavu obroka pomoć u kući, savjetovanje, obavljanje redovnih sistematskih pregleda te cjelodnevni i poludnevni boravak. Cilj je stvoriti okruženje koje potiče aktivnosti i socijalnu interakciju starijih osoba stvarajući im priliku da ostanu aktivni i povezani s lokalnom zajednicom.

Ovaj projekt označava ključan korak prema stvaranju bolje budućnosti za naše najstarije sugrađane, omogućavajući im dostojanstven život i podršku koja im je potrebna.

foto: bbz.hr
sjever.hr/bbz.hr
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.