Now Reading:
Nova čistilica na varaždinskim ulicama: Čistoća obnovila vozni park modernim vozilom
Full Article 2 minutes read

Nova čistilica na varaždinskim ulicama: Čistoća obnovila vozni park modernim vozilom

Kako bi čišćenje javnih površina u gradu Varaždinu bilo što efikasnije, tvrtka Čistoća obnovila je vozni park novim vozilom – modernom čistilicom koja je u svoju prvu „akciju” krenula s prvim danom Špancirfesta.

Kako je istaknuo direktor Zoran Svetec, riječ je o čistilici tvrtke o-k-teh, model Ravo 5,

-Ima petkubični prostor za čišćenje i treću četku, što je vrlo važno zbog korova kojeg je sve više u gradu. Morali smo zanavljati opremu jer čistilice koja sada imamo su iz 2004. i 2006. godine. Ove smo godine kupili dvije čistilice i to će biti dovoljno da obavljamo posao koji nam je povjeren od strane Grada – rekao je Svetec.

Vrijednost vozila nešto je veća od 200 tisuća eura, kupljeno je putem financijskog leasinga na pet godina, a služi za čišćenje javnih površina na području grada Varaždina.

-Čistoća to plaća iz svojih sredstava sto posto jer za taj dio dobivamo naknadu od Grada Varaždina. Postoji i europski program za nabavku električnih vozila, ali matematika nije pokazivala da bi se to isplatilo. Dobivali smo 40 do 50 posto razlike od motora s unutarnjim sagorijevanjem do električnog i kada smo napravili analizu, vidjeli smo da se ne isplati – naglasio je Svetec.

a.kučić/sjever.hr
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.