Now Reading:
Nova čistilica na varaždinskim ulicama: Čistoća obnovila vozni park modernim vozilom
Full Article 2 minutes read

Nova čistilica na varaždinskim ulicama: Čistoća obnovila vozni park modernim vozilom

Kako bi čišćenje javnih površina u gradu Varaždinu bilo što efikasnije, tvrtka Čistoća obnovila je vozni park novim vozilom – modernom čistilicom koja je u svoju prvu „akciju” krenula s prvim danom Špancirfesta.

Kako je istaknuo direktor Zoran Svetec, riječ je o čistilici tvrtke o-k-teh, model Ravo 5,

-Ima petkubični prostor za čišćenje i treću četku, što je vrlo važno zbog korova kojeg je sve više u gradu. Morali smo zanavljati opremu jer čistilice koja sada imamo su iz 2004. i 2006. godine. Ove smo godine kupili dvije čistilice i to će biti dovoljno da obavljamo posao koji nam je povjeren od strane Grada – rekao je Svetec.

Vrijednost vozila nešto je veća od 200 tisuća eura, kupljeno je putem financijskog leasinga na pet godina, a služi za čišćenje javnih površina na području grada Varaždina.

-Čistoća to plaća iz svojih sredstava sto posto jer za taj dio dobivamo naknadu od Grada Varaždina. Postoji i europski program za nabavku električnih vozila, ali matematika nije pokazivala da bi se to isplatilo. Dobivali smo 40 do 50 posto razlike od motora s unutarnjim sagorijevanjem do električnog i kada smo napravili analizu, vidjeli smo da se ne isplati – naglasio je Svetec.

a.kučić/sjever.hr
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.