Now Reading:
Uskoro započinje 58. Tjedan kajkavske kulture u Krapini: Pripremljen je bogati program, a za dobru zabavu pobrinut će se Maja Šuput, Petar Grašo i mnogi drugi!
Full Article 2 minutes read

Uskoro započinje 58. Tjedan kajkavske kulture u Krapini: Pripremljen je bogati program, a za dobru zabavu pobrinut će se Maja Šuput, Petar Grašo i mnogi drugi!

Svake godine početkom mjeseca rujna, Krapina se zaodijeva u festivalsko ruho prožeto tradicijom, ali i suvremenošću. Tjedan kajkavske kulture Krapina 2023. održava se od 2. do 10. rujna i predstavlja vrlo važnu kulturnu manifestaciju u Hrvatskoj koja veliča umjetničko stvaralaštvo kajkavskog govornog područja. 

Posjetitelje i goste Krapine očekuje bogat program – književne večeri, recitali, znanstveni skupovi na temu kajkavštine, folklorne manifestacije (KUD-ovi), prezentacije narodnih nošnji, izložbe, radionice za djecu i dr. U Tjednu kajkavske kulture „Krapina 2023.“ predstavit će se zavičajna kulturna baština, a posebno se ponosimo Festivalom kajkavskih popevki koji se ove godine održava 58. puta. Festival je dao veliki broj nezaboravnih skladbi koje su neodvojivi i neosporni dio hrvatske glazbene i kulturne baštine, a na njegovoj sceni afirmirala su se i profilirala brojna autorska i izvođačka imena. 

Osim kajkavske komponente Tjedna kajkavske kulture, ponosni su što se iz godine u godinu manifestacija obogaćuje dodatnim sadržajima, kao što su Plac suvenira i festival delicija te Etno kućica i festivalska slušaonica, a tu su i Dani krapinskog sporta te Zagorski gospodarski zbor, najveće okupljanje gospodarstvenika i obrtnika Hrvatskog zagorja, a i šire. Posebna je zanimljivost i izložba instalacija poduzetnika iz naše županije „STRUCTIA“ (izložba industrijskih instalacija). 

Ovogodišnji 58. Tjedan kajkavske kulture počinje u subotu, 2. rujna u 19.30 otvorenjem popularnog Vinskog placa kod OŠ Ljudevit Gaj koji će biti otvoren svakodnevno tijekom cijelog trajanja Tjedna. 

Tjedan kajkavske kulture nudi i pregršt glazbenih koncerata, a bit će tu “Kontra band“, “Ansambl Zagorje“, “Dečki z bregov“, “Fiškali“, “Šarmeri“, “Zvuci Zagorja“.  

Bogat program nastavlja se u nedjelju, 3. rujna, kada će se na Trgu Ljudevita Gaja u 17.00 sati upriličiti otvorenje manifestacije.  

Za ljubitelje rocka i popa ispred Festivalske dvorane u četvrtak, 7. rujna nastupaju “Gentlemen’s Club“ te “The Sway band“ u petak, 8. rujna i subotu, 9. rujna.  

Najveće glazbene poslastice rezervirane su za glavni gradski Trg Ljudevita Gaja kada će suvereno vladati naše najveće glazbene zvijezde, festivalski četvrtak, petak i subota od 22 sata – 7. rujna Maja Šuput, 8. rujna Petar Grašo i 9. rujna Psihomodo pop. 

sjever.hr/krapina.hr
Foto: arhiva/krapina.hr
18.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.