Now Reading:
Tragedija na autocesti A6 prema Zagrebu: Kamion usmrtio dvojicu radnika HAC-a
Full Article 2 minutes read

Tragedija na autocesti A6 prema Zagrebu: Kamion usmrtio dvojicu radnika HAC-a

U jutarnjim satima dogodila se teška prometna nesreća na autocesti A6, u kojoj su tragično preminula dva radnika Hrvatskih autocesta (HAC), na koje je naletio kamion. 

Prema informacijama koje je objavio HAC, nesreća se dogodila iza 9 sati ujutro na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak, u smjeru prema Zagrebu. Prema službenom priopćenju, dvojica radnika Hrvatskih autocesta su izgubila život dok su obavljali radove.

Pripremali su ophodarsko vozilo za odlazak, a tad je naletio na njih kamion, piše Indeks.hr.

Prometna nesreća dogodila se po završetku radova i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Nažalost, tada je na radnike i ophodarsko vozilo naletjelo teretno vozilo. Ophodarsko vozilo bilo je na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, objavio je HAC.

Točan uzrok nesreće znat će se po završetku izvidnih radnji nadležne policijske uprave, stoji u priopćenju.  

HAC u priopćenju apelira na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljaju da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. 

-Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta – stoji u priopćenju HAC-a, koji moli za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji djelatnika kao i za tvrtku.  

HAC je u priopćenju izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut. Na mjestu nesreće u tijeku je policijski očevid, nakon kojeg će biti poznato više detalja ove teške prometne nesreće. 

sjever.hr/index.hr Foto: screnshoot HAC
09.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.