Now Reading:
Tragedija na autocesti A6 prema Zagrebu: Kamion usmrtio dvojicu radnika HAC-a
Full Article 2 minutes read

Tragedija na autocesti A6 prema Zagrebu: Kamion usmrtio dvojicu radnika HAC-a

U jutarnjim satima dogodila se teška prometna nesreća na autocesti A6, u kojoj su tragično preminula dva radnika Hrvatskih autocesta (HAC), na koje je naletio kamion. 

Prema informacijama koje je objavio HAC, nesreća se dogodila iza 9 sati ujutro na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak, u smjeru prema Zagrebu. Prema službenom priopćenju, dvojica radnika Hrvatskih autocesta su izgubila život dok su obavljali radove.

Pripremali su ophodarsko vozilo za odlazak, a tad je naletio na njih kamion, piše Indeks.hr.

Prometna nesreća dogodila se po završetku radova i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Nažalost, tada je na radnike i ophodarsko vozilo naletjelo teretno vozilo. Ophodarsko vozilo bilo je na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, objavio je HAC.

Točan uzrok nesreće znat će se po završetku izvidnih radnji nadležne policijske uprave, stoji u priopćenju.  

HAC u priopćenju apelira na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljaju da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. 

-Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta – stoji u priopćenju HAC-a, koji moli za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji djelatnika kao i za tvrtku.  

HAC je u priopćenju izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut. Na mjestu nesreće u tijeku je policijski očevid, nakon kojeg će biti poznato više detalja ove teške prometne nesreće. 

sjever.hr/index.hr Foto: screnshoot HAC
09.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.