Now Reading:
Grad Mursko Središće održao završnu konferenciju projekta ‘Vrtić za sve’: Omogućen poslijepodnevni boravak za 120 djece 
Full Article 2 minutes read

Grad Mursko Središće održao završnu konferenciju projekta ‘Vrtić za sve’: Omogućen poslijepodnevni boravak za 120 djece 

Grad Mursko Središće, kao korisnik bespovratnih sredstava i partneri na projektu, Općina Mala Subotica, Dječji vrtić Maslačak Mursko Središće, Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica, održali su završnu konferenciju projekta Vrtić za sve, u dvorani centra za kulturu ‘Rudar’ Mursko Središće. 

Početnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, načelnik Općine Mala Subotica, Valentino Škvorc, ravnateljica DV Maslačak, Ivana Maltarić i ravnateljica DV Potočnica Mala Subotica, Martina Tkalčec. 

Vrijednost projekta je 592.144,60 € (4.461.513,46 kn). Financirao se 100% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 u sklopu poziva “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.   

Trajanje projekta je 20 mjeseci od početka provedbe, 23. prosinca 2021. godine. Ugovor o dodjeli bespovratnih potpisan je između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kao Upravljačkog tijela,  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Posredničkog tijela razine 2 s jedne strane i Korisnika bespovratnih sredstava fonda Grada Mursko Središće. 

Projekt doprinosi rješavanju problema nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića na području Grada Mursko Središće i Općine Mala Subotica. U 2 dječja vrtića se je unaprijedila usluga i produljilo radno vrijeme te se na taj način omogućila bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života za roditelje čija su djeca polazila partnerske dječje vrtiće. 

Projektom je zaposleno 20 odgojitelja i stručnih suradnika u dva dječja vrtića, educirano ukupno 30 odgojitelja i što je najvažnije pružena usluga poslijepodnevnog boravka za 120 djece. 

sjever.hr/mursko-sredisce.hr Foto: mursko-sredisce.hr
06.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.