Now Reading:
Grad Mursko Središće održao završnu konferenciju projekta ‘Vrtić za sve’: Omogućen poslijepodnevni boravak za 120 djece 
Full Article 2 minutes read

Grad Mursko Središće održao završnu konferenciju projekta ‘Vrtić za sve’: Omogućen poslijepodnevni boravak za 120 djece 

Grad Mursko Središće, kao korisnik bespovratnih sredstava i partneri na projektu, Općina Mala Subotica, Dječji vrtić Maslačak Mursko Središće, Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica, održali su završnu konferenciju projekta Vrtić za sve, u dvorani centra za kulturu ‘Rudar’ Mursko Središće. 

Početnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, načelnik Općine Mala Subotica, Valentino Škvorc, ravnateljica DV Maslačak, Ivana Maltarić i ravnateljica DV Potočnica Mala Subotica, Martina Tkalčec. 

Vrijednost projekta je 592.144,60 € (4.461.513,46 kn). Financirao se 100% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 u sklopu poziva “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.   

Trajanje projekta je 20 mjeseci od početka provedbe, 23. prosinca 2021. godine. Ugovor o dodjeli bespovratnih potpisan je između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kao Upravljačkog tijela,  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Posredničkog tijela razine 2 s jedne strane i Korisnika bespovratnih sredstava fonda Grada Mursko Središće. 

Projekt doprinosi rješavanju problema nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića na području Grada Mursko Središće i Općine Mala Subotica. U 2 dječja vrtića se je unaprijedila usluga i produljilo radno vrijeme te se na taj način omogućila bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života za roditelje čija su djeca polazila partnerske dječje vrtiće. 

Projektom je zaposleno 20 odgojitelja i stručnih suradnika u dva dječja vrtića, educirano ukupno 30 odgojitelja i što je najvažnije pružena usluga poslijepodnevnog boravka za 120 djece. 

sjever.hr/mursko-sredisce.hr Foto: mursko-sredisce.hr
06.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.