Now Reading:
Mještani Brdovca u Zagrebačkoj županiji primili prvu poruku upozorenja na poplave
Full Article 1 minutes read

Mještani Brdovca u Zagrebačkoj županiji primili prvu poruku upozorenja na poplave

U Sloveniji je jučer počela obilna kiša koja se danas proširila prema Hrvatskoj, zbog čega mnogi stanovnici koji žive u blizini rijeka, strahuju od poplava. Većina općina u Hrvatskoj ima sustave obrane od poplava, ali nažalost, općina Brdovec nije jedna od njih. Zbog toga su stanovnici tog područja primili prvu poruku iz Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama u Hrvatskoj. 

-Na ekranu se pojavio prozor s uskličnikom i mobitel mi je zapištao – opisala je mještanka Brdovca koja je dobila CB poruku za Večernji.hr.

Putem Facebook grupe, Općina je uputila poziv stanovnicima da vreće s pijeskom koriste samo u nužnim situacijama kako bi zaštitili ulaze svojih objekata. 

-Svi najbolje znamo koje su kuće najviše ugrožene i kuda voda ima puteve našim krajem – poručili su građanima. Savjetovali su i da se spriječi povrat vode iz odvoda. 

Zoran Đurković, direktor Hrvatskih voda, istaknuo je kako je na tom području potreban izniman oprez “jer postoji mogućnost plavljenja nižih objekata pri Savi”. 

sjever.hr/vercernji.hr Foto: screnshoot fb video Zagreb.info/fb Općina Brdovec
05.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.