Now Reading:
NIŠTA OD LIJEPOG VREMENA! Sutra opet grmljavinske oluje – moguće su i poplave!
Full Article 2 minutes read

NIŠTA OD LIJEPOG VREMENA! Sutra opet grmljavinske oluje – moguće su i poplave!

Predah od neobično niskih temperatura za ovo doba godine, iznenadnih kiša i tuča kratkog je vijeka. Od sutra, 4. kolovoza, očekuje se značajna promjena vremena. U cijeloj Hrvatskoj označen je žuti alarm, dok za zagrebačku i karlovačku regiju vrijedi narančasti zbog moguće obilne kiše i grmljavinskog nevremena, kažu iz DHMZ-a.

Pljuskovi i naoblačenja sa sjevernog Jadrana do kraja će se dana proširiti na veći dio zemlje. Mjestimice pljuskovi mogu biti jače izraženi, a ponegdje je moguće i olujno nevrijeme. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, uz izraženije pljuskove jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu od sredine dana u okretanju na sjeverozapadnjak.

Jutarnja temperatura zraka od 17 do 21, na moru između 20 i 25. Najviša dnevna od 27 do 32 °C. Osjetno će osvježiti, osobito u unutrašnjosti.

Danas, 3. kolovoza, bit će pretežno sunčano i vruće. Uz jači razvoj oblaka lokalno poneki pljusak i grmljavina, osobito u gorju i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u višim predjelima i jak, a na Jadranu i umjeren do jak južni i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34 °C.

foto: DHMZ

sjever.hr/meteo.hr

03. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.