Now Reading:
Zbrajaju se štete sinoćnjeg tornada u Sloveniji! Nevrijeme ponovno stiglo i u Hrvatsku
Full Article 1 minutes read

Zbrajaju se štete sinoćnjeg tornada u Sloveniji! Nevrijeme ponovno stiglo i u Hrvatsku

Slovenska agencija za zaštitu okoliša (ARSO) zabilježila je udar tornada nad Ilirskom Bistricom usred jakog nevremena u večernjim satima 01. kolovoza. Rekli su da je vidljiv relativno široki vrtlog unutar kojeg postoje i vrlo jaki, ali mali vrtlozi promjera nekoliko metara. Srećom, fenomen je trajao samo nekoliko minuta, prenosi Jutarnji list.

Tornado je u naselju Koseze u Općini Ilirska Bistrica čupao stabla i nosio krovove, što je vidljivo po objavama na društvenim mrežama. Tamo je najjači izmjereni udar vjetra iznosio 107 km/h. Nastala je velika materijalna šteta i dežurne službe imale su pune ruke posla.

Jak vjetar praćen kišom počeo se premještati prema istoku zemlje pa je tako u Rogaškoj Slatini izmjeren udar vjetra brzine 53 km/h. Bilo je intervencija i na Bledu, Tržiču, Radovljici Slovenskim Konjicama, Rogaškoj Slatini, Dupleku i Murskoj Soboti.

Nevrijeme je oko 18:00 sati stiglo i u sjevernu Hrvatsku. Na području Bjelovara u manje od dva sata palo je oko 30 litara po četvornom metru.

foto: ARSO

sjever.hr/jutarnji.hr

02. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.