Now Reading:
NOVA HLADNA FRONTA Stiže snažna promjena vremena – mogući su izraženiji pljuskovi i grmljavina, DHMZ objavio upozorenje
Full Article 2 minutes read

NOVA HLADNA FRONTA Stiže snažna promjena vremena – mogući su izraženiji pljuskovi i grmljavina, DHMZ objavio upozorenje

Uživajte u suboti koja će, kako tvrde prognostičari, biti lijepa, sunčana i bez oborina, ali već sutra u mnogim dijelovima Hrvatske doći će do pogoršanja vremenskih prilika.

Kako je objavio HRT, u nedjelju će na kopnu biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice pljuskovi i grmljavina, moguće izraženiji, osobito u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Od ponedjeljka sunčanije posvuda, ali ne posve stabilno pa povremeno treba računati na mogućnost za malo kiše, osobito u gorju.
U ponedjeljak mjestimice ujutro može biti magle, a u utorak s jugozapadnjakom temperatura će malo porasti.

U Dalmaciji uglavnom sunčano i vruće, a na sjevernom Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima te nestabilno, povremeno uz pljusak. U nedjelju je moguć neverin već prijepodne. Puhat će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, ponegdje i jugoistočni te samo prolazno na sjeveru bura. Temperatura zraka bez veće promjene, samo na jugu u blagom porastu – prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

UPOZORENJE

Izraženi, na sjeveru i obilni pljuskovi s grmljavinom. Količina oborine > 30 mm; Vjerojatnost grmljavine > 60 %

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

sjever.hr/vrijeme-i-promet.hrt.hr
29.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.